SniktittSamsung Galaxy S2 LTE (S II)

Toppmodellen har fått superkrefter

Galaxy S II (S2) har vokst og fått større skjerm, raskere nett og raskere motor.

Galaxy S II LTE har større skjerm enn sin navnebror, men den har ikke høyere oppløsning. Bildekvaliteten er likevel fortsatt i toppklasse.
Galaxy S II LTE ved siden av dagens Galaxy S II. Den nye er litt større.
På sitt tykkeste er Galaxy S II LTE 9,5 mm. Det er en millimeter tykkere enn navnebroren som selges i dag.
Galaxy S II LTE kjører Samsungs egne Touch Wiz-menyer oppå nyeste utgave av Android.

(IFA/Berlin, Amobil.no)

Samsungs Galaxy S2 er en av dagens mest bejublede mobiltelefoner. En samlet teknopresse har lovprist telefonen som også vant vår store test av 26 smarttelefoner. Hastigheten i menyene og den fabelaktige skjermen er to viktige årsaker til all skryten Galaxy S2 har mottatt.

Du kan lese samletesten av 26 smarttelefoner på Mobilen.no

Når Samsung nå viser frem storebror Galaxy S2 LTE på IFA er det lett å tenke seg at telefonen kanskje er ganske lik dagens S2. Samsung har imidlertid ikke latt sjansen gå fra seg til å forbedre toppmodellen sin.

Annerledes enn sin navnebror

Til tross for at Samsung har beholdt modellnavnet er det altså denne gangen snakk om en ganske annen telefon enn den Galaxy S2-en som vi kjenner fra dagens mobilhyller.

Nye Galaxy S2 LTE har blitt større. Her har både skjerm, tykkelse, høyde og bredde vokst. Designspråket er ganske likt det vi kjenner fra dagens S2, men telefonen har blitt litt rundere i kantene. Det er ikke så lett å se forskjellen før du holder begge de to modellene ved siden av hverandre.

Knallgod skjerm

Galaxy S2 LTE har 4,5 tommer stor skjerm, og er dermed 0,2 tommer større enn dagens Galaxy S2. Nykommeren kjører samme skjermteknologi som før, altså Samsungs knallgode AMOLED-skjerm som har fått navnet Super AMOLED Plus.

Tross større skjerm har ikke oppløsningen har blitt høyere. Det betyr at du må klare deg med 800 x 480 piksler - en oppløsning som ikke når opp til den du finner i eksempelvis Apple iPhone 4, eller HTC Sensation.

Super AMOLED Plus-skjermen er likevel så god på alle andre områder at vi ikke merker noe særlig til at oppløsningen kunne vært høyere.

Som dagens S2 er S2 LTE for det meste i plast, men den føles likevel solid i hånden og førsteinntrykket er at Galaxy S2 LTE er godt bygget.

Raskere prosessor og nettverk

For det første har hastigheten på den dobbelkjernede prosessoren blitt skrudd opp, fra 1,2 GHz til 1,5 GHz. Den nye telefonen kjører også en annen type prosessor, så det er for tidlig å si hvor mye bedre ytelsen til Galaxy S2 LTE blir.

Den andre fordelen avsløres av navnet - LTE, bedre kjent her til lands som 4G. Dette er det nye fjerdegenerasjons mobilnettet som NetCom og Telenor bygger ut i norske byer i disse dager. Det diskuteres om hastigheten er høy nok til å rettferdiggjøre 4G-navnet, men hastighetene på inntil 100 Mbps er likevel betydelig høyere enn det vi finner i dagens 3G-nett.

Vi har foreløpig ikke fått testet 4G-funksjonene på Galaxy S2 LTE, ettersom ingen av testeksemplarene hadde SIM-kort i seg da vi var innom. Likevel vet vi at det er mulig å få svært gode hastigheter på LTE-nettet som allerede har åpnet, og det rulles stadig ut mer dekning.

Les mer om 4G-utviklingen i Norge:

Her gir NetCom deg 4G-dekning

Telenor lanserer 4G på Svalbard

Kjører Samsungs egne menyer

Galaxy S2 LTE kjører den nyeste versjonen av Android for mobiltelefoner 2.3.5 Gingerbread. Som på de fleste andre telefoner fra selskapet ligger Samsungs egne Touch Wiz-menyer oppå.

Det gjør at brukeropplevelsen i menyene er svært god, og telefonen er også svært rask i responsen.

Kommer til Norge

Det nye flaggskipet er planlagt å komme til Norge over nyttår, og med Telenors nye LTE-nett på vei til å åpne blir også valgmulighetene flere for de som ønsker seg et LTE-abonnement.

Vi lover selvsagt å ta en omfattende titt på Galaxy S2 LTE så fort vi har et testeksemplar mellom hendene.

Galaxy S II LTE er ikke den eneste kraftpluggen Samsung har vist frem på IFA-messen i Berlin. Med en skjerm på hele 5,3 tommer er Galaxy Note enda større og den skal være en mellomting mellom en telefon og et nettbrett.
Les sniktitten på verstingen Samsung Galaxy Note

Alle våre saker fra IFA 2011 finner du her.

Les også
Slik rooter du Android-mobilen din
Les også
– 4G-mobilen klar for Norge når operatørene vil
annonse