Neste iPad kan bli syltynn

Skal få batteri-slankekur.

Apples kommende iPad 3 vil få en ny type batterier, skriver Taiwan Economic News. Dette vil gjøre den enda slankere enn dagens versjon.

Vil være tynnest

Det var ikke mange dager siden vi skrev om Toshibas kommende nettbrett AT200, som kan skryte av en tykkelse på bare 7,7 mm. Dette gjør AT200 til verdens tynneste 10-tommers nettbrett. Nå vil imidlertid rykter ha det til at Apples iPad 3 vil ha et nytt, slankt batteri, som kan gjøre nettbrettet enda tynnere.

Tykkelsen på iPad 2 i dag er kanskje ikke en veldig stort problem for de fleste, da den kun er 8,8 mm tykk. Det nye batteriet vil likevel kunne gjøre nettbrettet enda tynnere, da det er 20-30 prosent mindre enn det Apple bruker i dag.

Bedre skjerm, bedre batteri

Produksjonen skal starte i begynnelsen av 2012, og vil produseres av Simplo Technology og Dynapack Internation Technology Corp, som i dag leverer batterier til de nåværende versjonene av iPad og Macbook. De nye batteriene vil være 20 til 30 prosent dyrere enn de vi finner i iPad 2, men om dette vil føre til en prisøkning for sluttbrukeren er ikke visst.

Det er også ventet at iPad 3 vil ha en ny skjerm med fire ganger så stor oppløsning som iPad 2, med en oppløsning på hele 2048 x 1536 piksler. Nettbrettet er ventet i første kvartal 2012.

(Kilde: Cens)

Les også
Amazon lanserer iPad-konkurrent
annonse