Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAcer Iconia Tab A500

Stilig og funksjonsrikt Android-brett

Kan bruke samme tilbehør som PC-en din.

Acer Iconia Tab A500 er et nettbrett det er verdt å se nærmere på. Brettet vi har testet har 32 GB innebygget minne, men kan i tillegg kjøre innhold fra USB-minne eller minnekort. I praksis betyr det at du kan utvide minnet så mye du vil.

Wi-Fi-versjon

Versjonen vi testet har ikke SIM-kort, men kan kobles til Internett via Wi-Fi. Tilkobling til trådløse nett er enkelt, men du er selvsagt avhengig av å ha et tilgjengelig nett i nærheten. Alternativt kan du bruke mobilen som modem og koble deg til internett via denne. Det krever at mobilen din kan dele internettforbindelsen sin via Wi-Fi.

Iconia Tab er litt tyngre enn de mest populære nettbrettene med 10,1 tommer skjerm. Skal du sitte med brettet i hendene mens du ser på en film, så vil du nok ønske at det var lettere. Det virker imidlertid solid, og når brett som Galaxy Tab 10.1 og Apple iPad 2 hverken har plass for minnekort eller USB-port, så ser vi med litt mildere øyne på at Iconia Tab er en del tyngre. Materialvalget med børstet metall også på deler av fronten, gir et solid inntrykk.

Ikke helt proff

Som verktøy for proffbrukere savner vi noen sikkerhetsløsninger, som mulighet for å fjernlåse brettet eller slette det om deet kommer på fremmede hender. Her er heller ikke noen sporingstjeneste.

Vi skulle også gjerne hatt en mulighet for å bruke et eksternt tastatur med norsk layout. Skjermtastaturet er bra, men skal du skrive mye er et fysisk tastatur å foretrekke. Brettet støtter USB-tastatur, men altså ikke med norsk layout.

Om du skal bruke brettet til surfing, e-post og sosiale nettverk, så har Iconia Tab A500 det du trenger av programvare. Skal du bruke den til kontorjobber vil du antakelig få behov for å laste ned noen ekstra apper. Utvalget av apper er stort, og slike programmer til nettbrett koster svært lite sammenliknet med tilsvarende PC-programmer.

Skjermen på Asus Iconia Tab er skarp, men ikke like fargesterk og klar som skjermen på Samsung Galaxy Tab 10.1. Den minner mer om skjermen på Asus Eee Pad Transformer (TF101). Disse maskinene er ellers så godt som identiske når det gjelder teknologi. Prisen er også omtrent lik.

Flere alternativer

Før du bestemmer deg for hvilket nettbrett du ønsker å kjøpe, så bør du se nærmere på nevnte Eee Pad Transformer. Denne modellen kan utstyres med et tastatur som gir ekstra strøm, og samtidig virker som beskyttelse for skjermen under transport. Asus Eee Pad er litt lettere enn Iconia Tab.

Vil du ha et tynnere og lettere nettbrett med en litt bedre skjerm, så er Samsung Galaxy Tab 10.1 en heftig utfordrer. Men for å få dette brettet ned i samme pris som Eee Pad og Iconia Tab, så må du velge bort 3G og klare deg med 16 GB minne. Galaxy Tab 10.1 har heller ikke USB-vert eller plass for minnekort.

Nettbrettet Apple iPad 2 med 16 GB minne og Wi-Fi blir en anelse dyrere enn de andre modellene vi har nevnt her. Med 32 GB blir den ganske mye dyrere, også uten 3G. Men iPad 2 har et svært enkelt brukergrensesnitt, den er rask, og det finnes et hav av tilbehør til den. Skjermen har ikke like høy oppløsning, men den fremstår likevel som skarp og klar.

Les hele testen på Amobil.no

Les også
Er Samsung Galaxy Tab 7.7 verdens største mobiltelefon?
Les også
Her er verdens tynneste nettbrett
Les også
Slik er nettbrettet Apple vil forby.
Les også
Galaxy Tab 10.1 selges i Norge
Les også
Asus Eee Pad får Android 3.2
annonse