Til hovedinnhold

Vi ser på Windows Phone 7

Amobil/Barcelona: I forbindelse med den gigantiske mobilmessen Mobile World Congress har Microsoft lansert Windows Phone 7 Series. Vi har tatt en titt på operativsystemet, eller nærmere bestemt brukergrensesnittet.

Det er nemlig bare brukergrensesnittet som har blitt avduket i forbindelse med Mobile World Congress, og det har for eksempel ikke blitt nevnt noe om programvarebutikk og detaljer om programutvikling.

Øverst finner du en video av Windows Phone 7

Begynte med blanke ark

Windows Phone 7 har omtrent ingenting til felles med Windows Mobile. Her har Microsoft satt seg ned med blanke ark og laget et helt nytt operativsystem.

Lar deg skreddersy førsteskjermen

Førsteskjermen er bygget opp av forskjellige "tiles" som Microsoft kaller de. Dette er snarveier som du kan flytte på etter egen lyst, og på den måten tilpasse telefonen etter eget bruk.

Fokuset i Windows Phone 7 er å tilgjengeliggjøre de funksjonene Microsoft ser for seg at brukere er interessert i å ha i en mobiltelefon. De ser for seg at folk først og fremst vil bruke enheten til å kommunisere, både gjennom tekstmeldinger, e-post og ringing så vel som sosiale tjenester.

"Peoples"

Kontaktlisten er dermed ikke bare en telefonliste, men en hel kommunikasjonskanal. Her får du opp Facebook-statuser, du kan se tidligere kommunikasjon med personen og du kan enkelt skrive på Facebook-veggen.

Videre er også album-funksjonen linket opp mot Facebook, slik at du kan se dine egne Facebook-album på telefonen og administrere det ved å for eksempel laste opp flere bilder.

Zune-inspirert

Musikkmenyen er omtrent prikk lik menyene i Microsofts MP3-spiller Zune. Du skal også ha god tilgang på spill gjennom Xbox Live-tjenesten.

På videoen ser vi at det går litt sakte i svingene på det meste som Microsoft-mannen gjør i menyene. Men det skal nevnes at det hele er veldig uferdig, og selve telefonen vi ser på videoen kommer ikke på markedet.

Les også:

annonse