Til hovedinnhold

SMS-boom i finanskrisetider

Det skal sies at nordmenn generelt ikke har blitt like hardt rammet av den pågående finanskrisen som andre verdensborgere, og at det derfor ikke er så overraskende at mobilbruken ikke har gått ned i 2009. Chess har imidlertid registrert en økning i antall sendte SMS det siste året, noe som i det minste må sees som et godt tegn for mobiloperatørene.

- Nærmere tre millioner flere SMS har vi registrert blant kundene. I snitt sender mobilbrukerne våre sju flere SMS per måned nå enn i fjor, og trenden er økende, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

- Sommeren 2009 har vært rekordartet, og det er ingen grunn til å tro at snittet vil falle. SMS har aldri vært så populært, og populariteten vil bare øke på, legger han til.

Før Finanskrisen slo til for fullt, viste nemlig en undersøkelse foretatt av Chess og Respons Analyse at ingen trodde de ville sende flere tekstmeldinger. Ni av ti trodde de ville sende like mange SMS, mens ti prosent sa de ville begrense SMS-forbruket. Chess’ ferske tall viser derimot en vekst. Chess-kundene sender i gjennomsnitt 130 SMS per måned. Til sammenligning sendte Chess-kundene 19 færre SMS per måned i 2006.   

Mer om
annonse