Til hovedinnhold

Jackos død satte mobilsurferekord

Sent torsdag kveld 25. juni tikket de første meldingene inn om at noe var alvorlig galt med The King of Pop, og ryktene verserte om at Michael Jackson hadde gått bort. Men man visste ikke sikkert, og det tok lang tid før dødsfallet omsider ble bekreftet.

At mange nordmenn fulgte dramatikken via internett på mobilen er ikke så utenkelig. Det viser seg i ettertid at Chess-kunder satte ny surferekord da Jacko døde.

Eksplosiv mobilsurfing
Chess opplyser at de aldri før har hatt så stor WAP-trafikk som fredag 26. juni. Årsaken var naturligvis at kundene fulgte nyhetsoppdateringene som kom fra Los Angeles.

- Det har aldri vært registrert høyere trafikk. Vi har brukt flere dager på å bryte ned tallene. Konklusjonen er at i forrige uke ble det satt ny rekord med WAP-aktivitet, og basert på ytterligere nedbrytninger tok det helt av i løpet av fredag den 26. juni. Denne dagen eksploderte WAP-bruken blant våre kunder, sier administrerende direktør Rolf Barmen i Chess.

 - Dødsfallet til Michael Jackson viser hvordan mobiltelefonen også fungerer som et lynraskt nyhetsmedium uansett hvor man måtte befinne seg. Gjennom mobiltelefonen kunne alle få raske oppdateringer på hendelsen, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)

Representativt for norske mobilbrukere
Barmen tror det er sannsynlig at de øvrige operatørene også opplevde en massiv bruk av internett på mobilen blant sine kunder i det samme tidsrommet. Med sine 400 000 kunder mener Chess at deres tall er representative for adferden til mobilbrukere flest – altså at mobilsurfing er i ferd med å inngå i brukermønsteret til norske mobilkunder.

- Uttrykket "som ild i tørt gress" har aldri passet bedre for nyhetsformidling enn det gjør i dagens mediesamfunn. Tiden fra noe av nyhetsinteresse inntreffer til mobilbrukerne får vite om det, er så kort at det er snakk om minutter og sekunder. Michael Jacksons tragiske bortgang påvirket flere generasjoner og rørte virkelig ved hjerteroten. Mange hadde problemer med å fatte at det var sant og grep etter mobiltelefonene for å få det bekreftet av nettaviser og andre nettkilder, avslutter Barmen.

Mer om
annonse