Til hovedinnhold

Dumper kjæresten på SMS

Er du en iskald loverboy eller lovergirl har du sannsynligvis gjort dette; slått opp via SMS. Men det er du langt i fra alene om. Ifølge en undersøkelse foretatt av Chess og Respons Analyse har faktisk åtte prosent av norske mobilbrukere under 30 år brukt nettopp den taktikken.

- Tallet er høyt, og det er tydeligvis lett for at mer personlige ting tas på en enklest mulig måte. Mange er litt feige av seg og orker ikke en ansikt-til-ansikt-konfrontasjon, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

For befolkningen totalt sett er imidlertid prosentandelen nede i langt mer hyggeligere tre prosent. Det er naturlig å anta at unge mobilbrukere oftere inngår korte eller useriøse kjærlighetsforhold, og i enkelte situasjoner kan det være vel så greit å gjøre det slutt via en tekstmelding. Da slipper man kanskje den ubehagelige ”oppvasken” som nærmest er obligatorisk, og for unge par trenger ikke det være en ulempe, nødvendigvis. Alvær i Chess hevder i alle fall at yngre generasjoner er mer vandt med å kommunisere via sms, og at det derfor ikke er så rart at mange faller for fristelsen å bruke SMS for å avslutte et kjærlighetsforhold.

Mer om
annonse