Tek.no

Test Sharp Aquos LC-70LE836S

Vi har testet en massiv 3D-TV

Sharps LED-TV på hele 70 tommer er noe for seg selv.

Roy Arne Christiansen, Hardware.no
Roy Arne Christiansen
25 Juni 2012 17:30

Design

Sharp har i år satset på store LED TV-er til sports- og filmentusiasten. Vi har tidligere testet den gigantiske 80-tommeren Sharp Aquos LC-80LE646S, mens nå er det 3D TV-en Sharp Aquos LC-70LE836S som skal opp på testbenken vår.

En 70-tommers TV vil være 62 prosent større enn en 55-tommer. Om du stabler to og to 37-tommere og setter disse ved siden av hverandre, så vil 70-tommeren «nesten» ha tilsvarende bildeoverflate som disse tilsammen. Vi snakker altså om en TV som er blant de største som er rettet mot vanlige forbrukere.

Syns du at prislappen på cirka 35 000 kroner er for mye å betale for en TV i denne størrelsen, så har Sharp også lansert en rimeligere modell som heter Sharp Aquos LC-70LE741S. Denne har ikke et like godt panel som sitter i LC-70LE836S, men skal likevel kunne gi deg et bra bilde i stort format.

Vi vil rette en stor takk til Netshop.no for utlån av både Sharp Aquos LC-70836S og Sharp Aquos LC-80LE646S.

Design

Da vi pakket ut 70-tommeren, fikk vi se at designen på TV-en lignet mye på den større Sharp Aquos LC-80LE646S som vi tidligere har testet. Sharp har derfor gjort det litt enklere for deg som er kunde når du skal velge deg en modell. Du trenger kun å tenke på størrelsen og kvaliteten på bildet når du skal velge deg en modell, for designen er omtrent helt lik på de forskjellige modellene.

Rammen rundt TV-en er av plast, og har en blank overflate som kan gi litt uønskede refleksjoner. Selve panelet er litt mattere, så vi opplevde ikke så veldig mange sjenerende refleksjoner i dette. Det er brukt mye plast på denne modellen, men tykkelsen gir deg et inntrykk av at den er solid bygget.

Foten har et rektangulært design, og TV-en sitter montert via to punkter. Dette gjør at du ikke har noen mulighet til å dreie på TV-en. Med et kraftig veggbeslag som følger VESA-standarden, kan du også montere TV-en opp på veggen. Vekten er på 46 kilo, så det skal ikke være noen problemer å finne et universalfeste som klarer å bære denne på veggen

Sitteavstanden til en TV i denne størrelsen vil være fra rundt 2,5 meter og utover. Kommer du nærmere enn dette, vil du miste en del av skarpheten i bildet.

Bli med på neste side, og se nærmere på brukervennlighet og tilkoblinger.

Les også