Nyhet

Lydplanke fra datagiganten

Asus er best kjent for sine bærbare PC-er og andre datakomponenter, men den taiwanske giganten har et bredt produktspekter på samvittigheten. Nå er Asus også på banen med en såkalt lydplanke, altså en kompakt høyttaler ment for plassering under skjermen, som prøver å skape surround-lyd.

Produktet har fått navnet Cine5 og benytter seg av seks høyttalerelementer og en teknologi kalt Embracingsound for å produsere den surround-aktige lyden.

Det litt spesielle med Cine5 er den kompakte utførelsen – så vidt vi vet finnes ingen eksisterende produkter av denne typen som er såpass fysisk små. Det gir seg naturligvis også utslag i noen fysiske utfordringer og ikke minst begrensninger.

Produktet retter seg mot bruk med stasjonere og bærbare PC-er, så vel som Mp3-spillere, men det bør ikke være noe i veien for å bruke den med mindre TV-apparater heller.

Tilkoblingene viser imidlertid at dette produktet først og fremst er rettet mot "PC-bruk", i og med at vi finner 3,5 mm minijack-innganger for front, bak, senter og side – tilsvarende utgangene på de fleste PC-lydkort.

Det holder imidlertid å bruke stereo-inngangen (front), da systemet er i stand til å "oppskalere" fra stereo til surround. Hvor bra det fungerer i praksis gjenstår som vanlig å høre.

For en demonstrasjon av Cine5, ta en titt på videoen nedenfor.

Følg Audiovisuelt på Twitter

Det er foreløpig ikke kjent hva produktet vil koste eller når det blir tilgjengelig i butikkene her til lands. Asus har også planer om å lansere en versjon av planken som leveres med subwoofer.

Les også: TEST: Tre lydplanker fra Philips

(Kilder: Techinstyle, Tweaktown)

Les også
Harman Kardon lanserer lydplanke med subwoofer
Les også
Lyd fra Boston
Les også
Lydplanke med 3D-støtte
Les også
Første mediaspiller med USB 3.0
Les også
2. generasjon HD-spiller fra Asus
Les også
Tre lydplanker fra Philips
Les også
B&W oppgraderer 800-serien
Les også
Med bassen i receiveren
Les også
Ipod-lyd fra Pioneer
Les også
JVC satser trådløst
Les også
Yamaha klar med ny planke-toppmodell
Les også
Mer futuristisk fra JBL
Les også
Creative Gigaworks T3
Les også
Altec Lansing Expressionist Ultra
Les også
Sony SRS-DB500
Les også
Dolby går i høyden
annonse