Lydplanke med 3D-støtte

YSP-2200 er navnet på Yamahas foreløpig siste tilskudd til AV-verdenen. Det er en såkalt digital lydprojektor (Digital Sound Projector™), og har en lydplanke som er rimelig slank og elegant med en høyde på 8,89 cm. Produktet har blant annet støtte for 3D-Blu-ray og tapsfrie formater med 7.1-lyd.

Den digitale lydprojektoren fra Yamaha består av en lydplanke med 16 innebygde høyttalere som har hver sin digitale forsterker, samt en separat subwoofer. Sammen skal disse elementene visstnok skape 7.1-surround ved hjelp av å reflektere ulike lydkilder via vegger og inn i forbrukerens ører. Det er med andre ord ikke ordentlig 7.1-lyd det er snakk om, men heller en slags etterlikning for de som ikke vil dekke til stuen sin med høyttalere.

Tapsfrie lydformater som DTS-HD og Dolby TrueHD vil få full dekoding med YSP-2200, som også har 11 såkalte Cinema DSP-programmer – ulike innstillinger som gjør at man kan skreddersy sin auditive opplevelse for musikk, film og spilling.

Det følger med fire HDMI 1.4a-innganger og én utgang på YSP-2200, hvilket innebærer at den har full og fleksibel støtte for 1080p og 3D-Blu-ray. Andre egenskaper inkluderer en Music Enhancer-funksjon som skal forbedre kvaliteten på for eksempel MP3-filer, og en dokkingport hvor man kan plassere tilbehør som dokkingstasjoner for Ipod.

Yamaha YSP-2200 vil få en pris på over 6000 kroner, og det er foreløpig uklart når eller om den vil komme til Norge.

(Kilder: Akihabara News, Engadget, Pressemelding)

Les også
Denon og Boston sammen om hjemmekino
Les også
Kompakt fra Harman Kardon
Les også
Nytt format lover 11.1-lyd
Les også
Denon vil oppgradere sine toppmodeller
Les også
Antec lover 3D-lyd med sitt nye høyttalersett
Les også
Harman Kardon lanserer lydplanke med subwoofer
Les også
Panasonic fyller hjemmet med lyd og bilde
Les også
Lyd fra Boston
Les også
Nye godbiter fra Samsung
Les også
Kompakt høyttalersystem
Les også
Analog Devices fornyer seg
Les også
Lydplanke fra datagiganten
Les også
3D-klare Pioneer-receivere
Les også
Sonys første med HDMI 1.4
annonse