Til hovedinnhold

Corby – første tøtsjmobil til én krone

Samsung Corby er en mobiltelefon med stor trykkfølsom skjerm og fargerike bakdeksler. Telefonen har Samsungs eget operativsystem med TouchWiz-grensesnitt, der du selv kan legge til eller trekke fra funksjoner ved å velge fra Samsungs utvalg av Widgets.

Og om du lurer på hva en Widget er, så er det et lite program som kan hente ulike typer informasjon enten fra mobiltelefonen, eller fra tjenester på Internett. Blant annet finnes det Widgets som minner deg på fødselsdager, viser aktiviteter på sosiale nettverk, henter værvarsel eller viser oppdaterte nyheter.

GSM

Corby er en enkel mobiltelefon uten 3G. Bakdekslene kommer i fire ulike farger; rosa, oransje, gul eller hvit, mens fronten på telefonen er sort. En dyrere versjon med 3G, QWERTY-tastatur, WLAN og GPS er også på vei, men denne vil havne i en helt annen prisklasse.

Da vi fikk prøve Corby overrasket det oss hvor presis berøringsskjermen var. Telefonen ligger godt i hånden, og selv om dette ikke er Samsungs beste skjerm, så er den heller ikke dårlig. Hvordan den vil fungere utendørs har vi ikke fått anledning til å teste. Solen var forlengst gått ned da vi fikk låne et eksemplar under presentasjonen i Milano.

Online

Corby har Facebook og Youtube-applikasjoner, samt en rekke andre funksjoner som gjør dette til en anvendelig mobiltelefon. Den mangler riktig nok muligheten for rask nedlasting av filer, men fungerer likevel overraskende bra på Youtube.
Telefonens nettleser fungerer, men uten 3G går det ikke så fort. Vil du ha mer glede av nettsurfingen kan du laste ned siste versjon av Opera Mini (gratis).
Slankende

Designeren heter Jun Yong Song. Da vi spurte ham hva han var mest fornøyd med viste han oss den diagonale linjen i siden av telefonen. - Denne linjen gir telefonen en signatur, og får den samtidig til å se slankere ut enn den egentlig er, sa Song.

Vi skulle gjerne hatt en skjorte med denne diagonaldelingen på, men innser at vi antakelig måtte gått med armene over hodet for å se slankere ut. I stedet satser vi på at Corby skal få oss til å se yngre ut.

Målgruppen for telefonen er nemlig ungdom, noe både fargene og det spesielle tegneseriegrensesnittet understreker. I tillegg har telefonen fått en pris som tilsier at den vil bli å finne blant énkronesmobilene, forutsatt at du kjøper den med en binding.

Dermed kan dette bli den første tøtsjmobilen som oppnår å bli solgt i virkelig store volum her til lands. telefonen kommer i salg om ca tre uker.

Mer om
annonse