Til hovedinnhold

HTC Smart med BREW

BREW er en plattform for mobiltelefoner (Binary Runtime Environment for Wireless) som skal gjøre det enkelt for utviklere å lage programmer som kan kjøre på mobiltelefonen.

Personsentrisk

HTC Smart er en touch-mobil, og med integrering av Sense skal telefonen ifølge HTC gi ”en smarttelefonopplevelse uten sidestykke for mennesker som ønsker å gjøre mer på mobiltelefonen sin.”

Når HTC velger å integrere Sense på denne mobiltelefonen, betyr det at vi kan vente oss en touchmobil med integrert tilgang til sosiale medier, der adresseboka gir tilleggsinformasjon om hver enkelt kontakt. Det dreier seg om opplysninger som statusoppdateringer på sosiale medier, samtalehistorikk og kronologisk oversikt over tidligere meldingsutveksling.

BREW har eksistert siden 2003, og finnes på mer enn 1200 modeller fra enkle mobiltelefoner som Nokia 6255 og Sony Ericsson W580, til mer avanserte modeller som LG Shine. Men selv om BREW har gitt standardmobiler mulighet for å kjøre flere programmer, så har plattformen så langt ikke fremstått som noe reelt alternativ til Symbian, Windows, Android og de andre operativsystemene for smartmobiler.

Om BREW-mobilen HTC Smart kommer til Norge vil den først og fremst bli et billig alternativ til modellene HTC Tattoo (Android) og HTC Touch 2 (Windows Mobile). Men Smart vil ikke være på langt nær like funksjonell som disse modellene. Blant annet kommer den uten FM-radio og WLAN mens prosessorhastigheten er begrenset til 300 MHz.

Mer om
annonse