Nyhet

Samsung åpner lukket operativsystem

Etter presentasjonen av Corby i Milano sent i går kveld, stillte toppledelsen i Samsung opp til en åpen pressekonferanse. Vi benyttet anledningen til å spørre JK Shin, sjef for Samsungs globale mobildivisjon, om hvorfor selskapet valgte å bruke et  proprietært operatisystem på sine ungdomsmobiler, og om hvorfor Samsung ikke vil åpne sitt operativsystem for eksterne utviklere.

Enkelt og morsomt

- Vi valgte å bruke vårt eget proprietære OS på Corby fordi vi ville gjøre det enkelt å bruke telefonen. Corby skal være enkel og morsom, sa Shin. 

- Når det gjelder ditt andre spørsmål, så vil du meget snart få se at vi åpner vår plattform for innholds- og programvareutviklere. Dette er første gang jeg forteller om disse planene, men du vil få se at vi åpner vår programvareplattform, sier Shin.Størst i verden
Samsung er i dag verdens største produsent av mobiltelefoner med pekeskjerm. Denne posisjonen har de både globalt og på nordisk nivå.
At Samsung åpner sitt operativsystem betyr i praksis at vi får ett nytt operativsystem med mulighet for å legge til applikasjoner fra uavhengige utviklere.  Fra tidligere finnes denne muligheten på Android, Apples OSX, Microsofts Windows Mobile, Palm WebOS og Symbian.

Les også
Ny Android fra Samsung
Les også
Glissent i Microsofts Marketplace
Les også
Nå er Windows Mobile 6.5 her
Les også
Vinn en Samsung Ultra Touch!
Les også
Nytt grensesnitt til din Windows-mobil
Les også
Mobilkamera eller kameramobil?
Les også
Corby – første tøtsjmobil til én krone
Les også
Enda flere tastaturmobiler fra Samsung
Les også
Samsung med heftig ungdomsmobil
Les også
Ny Omnia lansert
Les også
HTC gir Windows Mobile multitouch
annonse