Tek.no

Nyhet

Disse mobilene kommer i butikken i oktober

Et skred av nye modeller.

Finn Jarle Kvalheim, Torstein Norum Bugge, Lenovo, HTC.
Stein Jarle Olsen
1 Okt 2016 08:00

September var en litt forsiktig måned hva gjaldt nye mobiltelefoner, men siden Norge var i første pulje med land som fikk tilgang på nye iPhone 7, ble det jo en relativt begivenhetsrik måned likevel.

Når vi nå vender øynene mot oktober, er ett av spenningsmomentene om Samsungs Galaxy Note 7 returnerer til butikkene etter å ha fått fikset opp i batteriproblemene som førte til at en del kunder endte opp med mobiler som eksploderte under lading.

Samsung sier de venter at salget av Note 7 kommer i gang 28. oktober i Europa, og at de vil komme tilbake når det foreligger en konkret dato for det nordiske markedet.

Her er de viktigste mobilene som kommer i butikkene i oktober, ifølge produsentene selv.

Sony

Xperia XZ

Sony Xperia XZ.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Xperia XZ er Sonys nye flaggskip. I likhet med eldre Xperia-modeller kan du bruke den ute i regnet, men den er ikke helt vanntett.

XZ er stort sett bygget i aluminium, og har en 5,2-tommers og meget lyssterk skjerm med oppløsning på 1920x1080 punkter.

Da vi testet en tidlig utgave av telefonen i begynnelsen september var det ikke mulig å installere ytelsestester, men ettersom maskinvaren er nær identisk med Xperia X Performance er det grunn til å tro at også Xperia XZ vil yte svært godt.

Kameraet er blitt bedre enn tidligere, men sliter fortsatt med en god del støy i bildene, og klarer ikke riste Samsung Galaxy S7/S7 Edge ned fra kameratronen.

Sony har imidlertid sterkt fokus på batteri, og XZ kan holde i flere dager uten å lade, men vi konkluderte i vår test med at den koster mer enn det smaker.

PS: Sony opplyser at dersom du forhåndsbestiller Xperia XZ, får du med bluetooth-hodesettet XB950BT på kjøpet. Tilbudet gjelder frem til 10. oktober.

Les hele testen av Sony Xperia XZ »

Finn beste pris på Sony Xperia XZ hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Motorola

Moto G4 Play

Moto G4 Play.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

«G4 Play koster 1500 kroner og er knallgod», skrev vi i vår test nylig. Men den sliter likevel med konkurransen fra telefonene i samme prissegment.

Designet er anonymt, med plastskall, avrundede hjørner og matte farger. G4 bruker ellers den samme Snapdragon 410-brikken som finnes i de fleste telefoner i samme prisklasse, og har 2 GB RAM.

I opplevd ytelse er den en fryd å bruke, men i de syntetiske ytelsestestene så vi at den ligger et godt stykke bak dyrere og kraftigere telefoner. Skjermen er også svært god, tross oppløsningen på 1280x720 piksler.

Hovedkameraet er relativt dårlig, og særlig er fokuset i dårlig lys og fargegjengivelsen under pari, men frontkameraet leverer til gjengjeld mer enn godt nok til en og annen selfie.

Programvaren er på sin side en relativt ren versjon av Android, og du kan dermed tilpasse selv etter egne preferanser.

Les hele testen av Motorola Moto G4 Play »

Finn beste pris på Motorola Moto G4 Play hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Moto Z Play

Moto Z Play.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Moto Z-serien er Motorolas modulære telefoner. Her kan du bytte moduler som du vil, og mulighetene så langt inkluderer blant annet et ekstra batteri, en kraftig reisehøyttaler, en projektormodul og et ekstra kraftig kamera levert av legendariske Hasselblad.

Ekstramodulene festes med magneter, og mekanismen fremsto i vår sniktitt som ekstremt enkel å ha med å gjøre. Du trenger heller ikke skru telefonen av og på for å sette på eller bytte tilleggsmodul.

Telefonen har ellers en 5,5 tommers skjerm med oppløsning på 1920x1080 piksler, åttekjernet Snapdragon 625-prosessor, 3 GB RAM og 32 GB lagringsplass med plass for ekstra microSD-kort.

«Byggekvaliteten føles slett ikke dårlig, og med bakside i glass, metallkanter rundt telefonen og forside som også er helt beglasset, har vi en telefon som er svært pen å se til. Men som alle andre glasstelefoner samler den også fingermerker i et forrykende tempo», skrev vi i sniktitten.

Prismessig ligger den i overkant av 4000 kroner - uten ekstramoduler.

Les hele sniktitten av Motorola Moto Z Play »

Finn beste pris på Motorola Moto Z Play hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

HTC

Desire 10 Lifestyle

De nye modellene i HTCs budsjettserie Desire ble lansert sent i september, og allerede i oktober skal Lifestyle-utgaven være tilgjengelig gjennom HTCs nettbutikk.

HTC Desire 10 Lifestyle.
HTC

Den får den relativt beskjedne Snapdragon 400-brikken, 3 GB minne og 32 GB lagringsplass, pluss at du kan sette inn et microSD-kort på opptil 2 TB.

Skjermoppløsningen på den 5,5 tommer store skjermen er på 1280x720 piksler, og hoved- og frontkameraet er på henholdsvis 13 og 5 megapiksler.

Desire 10 Lifestyle har ellers støtte for 24-bits lyd, på linje med flaggskipet HTC 10.

Finn beste pris på HTC Desire 10 Lifestyle hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Huawei

Huawei Nova

Huawei Nova.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huawei Nova er minstemann i den nye Nova-serien til kineserne, og i vår sniktitt stilte vi spørsmål ved hvorvidt den egentlig har noen plass i markedet, ettersom det kryr av minst like gode Huawei-telefoner i prisklassen mellom 4000 og 5000 kroner.

«Den viktigste grunnen jeg kan komme på måtte være dersom du foretrekker en mer kompakt telefon. Skjermen i Huawei Nova er nemlig fem tommer stor, i kontrast til vesentlig større Nova Plus som har 5,5 tommer stor skjerm. Den forskjellen utgjør faktisk ganske mye når telefonen holdes i hånden. Selv for mine store labber føles Nova langt mer håndterlig enn Nova Plus», skrev vår reporter i sniktitten fra IFA-messen i Berlin.

Nova har en fem tommer stor skjerm med full HD-oppløsning, en Snapdragon 625-prosessor, 3 GB RAM, 32 GB lagringsplass og støtte for microSD-kort.

Den blir i utgangspunktet først tilgjengelig hos Elkjøp.

Les hele sniktitten av Huawei Nova »

Finn beste pris på Huawei Nova hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Lenovo

B

B er en ny budsjettmobil fra Lenovo med 4,5-tommers skjerm med 800x480-oppløsning, firekjernet prosessor på 1,0 GHz og Android 6.0 Marshmallow.

Lenovo B.
Lenovo

Batteriet på 2000 mAh skal være nok til 11,3 timer med tale, og batteriene er utskiftbare, så du bare kan bytte til et fulladet batteri om du skulle gå tom.

Telefonen kommer i versjoner med støtte for to SIM-kort, og kameraene er på henholdsvis fem og to megapiksler. Lagringsplassen er 8 GB, men telefonen har også støtte for opptil 32 GB ekstra microSD-minne.

Lenovo B kommer i svart, hvitt og gull, og blir i utgangspunktet kun tilgjengelig hos Elkjøp.

Finn beste pris på Lenovo B hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

C2

Et steg opp på budsjettstigen til Lenovo kommer C2. Den koster bare 1295 kroner, og for den prisen får du en firekjernet MediaTek-prosessor på 1,0 GHz, femtommers IPS-skjerm med 1280x720-oppløsning og støtte for dual-SIM.

Kameraene er på henholdsvis åtte og fem megapiksler, og telefonen har utskiftbart batteri, så du bare kan bytte til et fulladet batteri om du skulle gå tom.

Lenovo C2.
Lenovo

Telefonen har bare 8 GB innebygget minne, men du kan utvide med et microSD-kort på opptil 32 GB. Operativsystemet er Android 6.0 Marshmallow.

Foreløpig blir C2 kun tilgjengelig hos Elkjøp.

Finn beste pris på Lenovo C2 hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

C2 Power

Power er i praksis samme telefon som C2, bare med et større batteri (3500 i stedet for 2750 mAh), dobbelt så mye RAM (2 GB i stedet for 1 GB) og 16 GB lagring.

Vekten er også økt til 155 gram (fra 139) og telefonen har lagt på seg rundt en millimeter i tykkelse.

Finn beste pris på Lenovo C2 Power hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Les også
Her er den - Googles nye Pixel-telefon
annonse

Les også