Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy S7

Hvor god er den flate utgaven av Galaxy S7?

Vi har testet Samsungs flateste toppmodell.

Introduksjon

Vi publiserte testen av Samsung Galaxy S7 Edge på lanseringsdagen for et par uker siden, en test det var stor interesse for. Men Edge-modellen er ikke alene i år heller, og denne gangen er forskjellene litt større enn de var ved slippet av Galaxy S6. Det er på tide å sette den flate utgaven av Samsungs nye toppmodell på prøve.

Denne testen vil bli en forkortet utgave av våre vanlige tester, ettersom vi allerede har gått gjennom mange av egenskapene som deles mellom modellene. Det er altså noen forskjeller på telefonene, og det er de vi vil sette fokus på her. Det handler litt om fysiske forskjeller og spesifikasjoner, men også om eventuelle forskjeller i ytelse og hvor godt programvaren virker.

Svært synlig designforskjell

Den mest åpenbare forskjellen er altså at vanlige Galaxy S7 ikke har de bøyde kantene langs langsiden av skjermen, slik S7 Edge har. Men en vel så viktig forskjell er at den også har mindre skjerm. Der Edge-modellen har skjerm på 5,5 tommer, har Galaxy S7 skjerm på 5,1 tommer.

Det er fortsatt snakk om en meget god AMOLED-skjerm, og oppløsningen er den samme på de to telefonene. Dermed er pikseltettheten noe høyere i minste modell, uten at det fortoner seg som så fryktelig viktig. De færreste vil legge merke til dette.

Glass foran og bak, avbrutt av en aluminiumsramme er felles for begge, og vi liker veldig godt at Samsung har brukt bøyd glass på baksiden av også denne telefonen. Det gir et godt og behagelig grep på telefonen. Dette er en forbedring i forhold til fjorårets modell, som av enkelte ble opplevd som litt for glatt og litt spiss i ytterkant av aluminiumsrammen.

Ettersom forsiden på telefonen kun har forsiktige avrundinger langs glassets ytterpunkt ser telefonen noen hakk mer anonym ut enn storebror. Men der Galaxy S7 Edge kan by på litt tilvenningstid på grunn av den sterke bøyen langs kantene, er sånn sett den flate skjermen litt raskere å komme i gang med. Uansett er det kanskje viktigere at størrelsen er litt mindre, dersom du sliter med å håndtere store telefoner.

Har ikke Edge-funksjonene, men ellers lik

Det er Samsungs Touch Wiz-menyer som pryder skjermen også her. Sammenliknet med Galaxy S7 Edge mangler den de mange Edge-spesifikke funksjonene. Her må du med andre ord betjene telefonen slik du er vant til, og klare deg uten den hurtigkontaktene, appene og, eh, linjal og kompass som også bor i kantskjermen på Galaxy S7 Edge.

Touch Wiz-menyene har blitt meget gode, og det samme har multitaskingen Samsung har bygget inn. Appmenyen bak var forholdsvis ryddig til vi la til store mengder skrot helt selv.

Samsungs menysystem har det vært delte meninger om gjennom årene, men har du ikke prøvd dem på en stund kan det være en tanke å prøvekjøre ett av de nye beistene. De er raske, og det er minimalt med forsinkelse her, uansett hva du gjør. Den totalt uanstrengte menyflyten Nexus-telefonene har får du imidlertid ikke, men den får du jo egentlig kun på de helt rene Android-produktene. Galaxy S7 er imidlertid svært nærme.

Innholdsmessig er menyene også renere enn de var før, med mindre skrot og mer nyttig innhold. En ulempe er at ikke alt ekstrainnholdet kan fjernes helt, men du kan deaktivere apper slik at de ikke vises i menyen.

Galaxy S7 oppå Galaxy S7 Edge. Begge har buet glass på baksiden, men det er bare Edge-modellen som har buer også på forsiden.

Stabil programvare og rask lading

En likhet mellom de to modellene som vi setter stor pris på er at det er relativt lite programvarekrøll å finne her. De få småfeilene vi har sett har det vært langt mellom, og også batteritiden har holdt veldig godt mål.

Apropos batteritiden har Galaxy S7-modellene en forholdsvis uvanlig egenskap, nemlig muligheten for trådløs hurtiglading. For våre breddegrader ble dette først tilgjengelig i Galaxy S6 Edge+, men ellers er det ikke mange andre modeller som støtter det. Galaxy Note 5 er én slik modell, men den selges ikke her på berget.

Galaxy S7 flat er dessuten kjapp når den skal lades med kabel også. Den bruker omtrent halvannen time fra 0 til 100 prosent. Trenger du bare halvfullt batteri kan du klare deg med i overkant av en halvtime tilkoblet den elektriske navlestrengen.

Samsung Galaxy S7 32GB
10
Fantastisk

Samsung Galaxy S7 32GB

sitat"Galaxy S7 overbeviser på alle områder."

Fordeler

 • Krysse av
  Vanntett
 • Krysse av
  Minnekortplass
 • Krysse av
  Design som skiller seg ut
 • Krysse av
  Lynende rask
 • Krysse av
  Markedets beste mobilkamera?
 • Krysse av
  Superskjerm
 • Krysse av
  Mange nyttige funksjoner
 • Krysse av
  Forholdsvis ryddig menysystem
 • Krysse av
  Rask lading og god batterikapasitet
 • Krysse av
  Litt mindre og enklere å håndtere enn Edge-modellen

Ting å tenke på

 • Bytt
  Fortsatt ingen USB type C
 • Bytt
  Gmail-appen støtter ikke Exchange
 • Bytt
  Ingen løsning for trykkmåling i skjermen
 • Bytt
  Ingen Edge-skjerm