Til hovedinnhold

Slik ser en eksplodert Samsung Galaxy Note 7 ut

Nytt bilde bekrefter det som angivelig er et alvorlig batteriproblem.

Reddit

I begynnelsen av september meldte vi at Samsung skulle forsinke utsendelsene av sin nye Galaxy Note 7 på grunn av tekniske problemer, som Samsung senere bekreftet hadde sammenheng med batteriproblemer. Nå finnes det bildemateriale som illustrerer hvor alvorlig problemet kan være.

Som blant andre 9to5google melder har en Reddit-bruker lagt ut bilder av det han sier er «restene» av en Galaxy Note 7 som visstnok eksploderte mens vedkommende sov.

Store skader

Som bildene indikerer har mobilen store skader, og brukeren skriver blant annet at han ikke var i stand til å få SIM-kortet eller SD-kortet ut av telefonen på grunn av skadene.

Reddit

Eksplosjonen skal ha skjedd mens mobilen lå på lading, og brukeren bedyrer at han benyttet original lader og kabel. I tillegg til selve mobilen var det etter bildene å dømme også brannskader på sengen og gulvet. På bakgrunn av hendelsen fraråder brukeren folk å bruke mobilen, da han ikke mener det er verdt risikoen.

Samsung opplyste tidligere at de per 1. september hadde fått inn 35 rapporter om batteriproblemer med Note 7, men det er uvisst hvor mange av disse som eventuelt har opplevd så alvorlige problemer som i dette tilfellet.

Skal skyldes produksjonsfeil

I en e-post til Tek.no opplyste kommunikasjonssjef i Samsung Nordic, Hanna Brenner at batteriproblemene skyldes en sjelden produksjonsfeil som fører til at batteriet blir overopphetet når anoden og katoden kommer i kontakt.

Selskapet har stanset utsendelsene av forhåndsbestile telefoner til de har kontroll på problemet, og har også uttalt at de skal erstatte Galaxy Note 7-telefoner til kunder som allerede har fått telefonen.

Samsung har fått flere konkurrenter på markedet: Slik er nye iPhone 7 og iPhone 7 Plus »

annonse