Til hovedinnhold

Styr Windows 8 uten å røre skjermen

Ny video fra Leap Motion viser hvordan bevegelseskontrollen brukes.

YouTube

Den nye bevegelseskontrollen til selskapet Leap Motion, som lar deg styre PC-en ved å veive med hendene, har allerede vekket interessen til flere PC-produsenter. Hittil har HP og Asus inngått samarbeid med Leap Motion om å implementere teknologien i deres maskiner.

Hittil har vi ikke sett så mange demonstrasjoner av hvordan bevegelseskontrollen fungerer til praktisk hverdagsbruk, men nå foreligger det endelig en video (se under) som viser hvordan operativsystemet Windows 8 vil fungere med kontrollen.

Leap Motion-kontrolleren.Foto: Leap Motion

Berøring uten berøringsskjerm

I videoen ser man hvordan brukeren blant annet skroller og trykker på knapper med enkle håndbevegelser i løse luften, som ser ut til å etterligne bevegelsene man ville brukt på en berøringsskjerm.

Den store fordelen med Leap Motion-kontrollen er imidlertid at den lar deg utnytte berøringsfunksjonaliteten til Windows 8 uten at du trenger en berøringsskjerm. For folk som allerede har en slik skjerm har teknologien muligens begrenset nytteverdi i Windows 8, men kan likevel brukes i andre programmer, som for eksempel Google Earth.

Leap Motion-kontrollen ga seg først til kjenne i mai i fjor og består av en liten USB-enhet som fanger opp finger- og håndbevegelser i tre dimensjoner. Sensoren er ekstremt følsom og kan registrere bevegelser så små som én hundredels milimeter. Den kan bestilles fra Leap Motions hjemmeside til en pris på 100 dollar pluss frakt.

Snart kommer den store oppgraderingen av Windows 8: En åpen testversjon av Windows 8.1 kommer i juni »

(Kilder: The Next Web, Slashgear)

annonse