Nyhet

Nå kan du skrive på PC-en i løse luften

Nytt Leap Motion-program gjør tastaturet overflødig.

Bevegelsessensoren Leap Motion, som vi først omtalte for over et år siden, er i disse dager omsider på vei ut til folk som har forhåndbestilt produktet.

Sensoren, som PC-produsentene HP og Asus har bestemt seg for å satse på, har allerede fått en god del applikasjoner og kan nå blant annet brukes til å styre Windows 8 og Google Earth med enkle håndbevegelser. Nå kommer enda et konsept.

«Luft-tastatur»

Et selskap som heter DexType har nemlig utviklet en ny løsning for Leap Motion-sensoren som utvider bruksområdet ytterligere, nemlig et virtuelt tastatur som gjør det mulig å skrive uten å berøre noe som helst. Det melder TechCrunch.

Dette tastaturet fungerer ved at bokstavene er plassert på én rett linje nederst på skjermen, og de velges ved å hoppe fra bokstav til bokstav med en markør som styres av fingrene. Du kan også benytte «touch»-metoden ved at samtlige av fingrene du holder fremme registreres som markører over bokstavene.

Applikasjonen kommer visstnok med en automatisk stavekontroll, men denne kan overstyres ved å foreta dypere trykk på de virtuelle tastene. Det skal også være enkelt å viske bort feil med enkle fingerbevegelser.

Kjenner igjen håndskrift

Systemet har støtte for å kjenne igjen tegn som «skrives» manuelt i løse luften. Det ser imidlertid ut som om det kun er symboler og tall som kan skrives på denne måten, slik at man slipper å åpne en separat meny for disse.

Det ser videre ut som at det virtuelle tastaturet krever litt trening for å bruke, men om du synes idéen høres interessant ut og har planer om å skaffe Leap Motion-sensoren, er en gratisversjon av den nye applikasjonen til PC tilgjengelig nå i Chrome-nettbutikken.

DexType planlegger også en versjon av den nye applikasjonen for Android-baserte smarttelefoner og nettbrett. Se for øvrig demonstrasjonsvideo under.

HP er blant dem som har sansen for Leap Motion-teknologien:
Selskapet vil bygge systemet inn i PC-er fremover »

(Kilde: TechCrunch)

Les også
Se hvor avansert Leap Motion-sensoren har blitt
Les også
Nå kaster Google seg også på bevegelsesteknologien
Les også
Liten dings gir alle flater «touch»
Les også
Styr Windows 8 uten å røre skjermen
Les også
Snart kan du styre Google Earth med håndbevegelser
Les også
Snart kan du styre HPs PC-er med håndbevegelser
Les også
Nå kan du kjøpe bevegelsessensoren
annonse