Nyhet

Nå kan du kjøpe bevegelsessensoren

Gir deg full kontroll over datamaskinen.

Fra tid til annen dukker det opp noen ekstra spennende produkter, og der hører absolutt Leap Motion Controller inn. Enheten har vært på utviklingsstadiet en stund, men er nå klar for forhåndsbestilling.

Nøyaktig 3D-sensor

Leap-sensoren er liten og nett.

Leap Motion Controller er en liten dings som du plasserer foran datamaskinen din, som gir deg muligheten til å kontrollere datamaskinen din i alle de tre dimensjonene.

Sensoren skal ifølge Leap ha en følsomhet helt ned til 0,01 millimeter uten forsinkelse, og følge med på både to hender og ti individuelle fingre med en fart på 290 bilder i sekundet.

Produktet ble til etter at selskapets grunnleggere lenge hadde irritert seg over hvor vanskelig det skulle være å lage modeller i 3D. De ville ha en enhet som gjorde at man helt enkelt kunne tegne det man ville ha i luften, og at datamaskinen fikk dette med seg.

Det ferdige produkter er likevel mye mer enn en fancy kontrollboks for Autodesk-brukere, her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Du kan til og med legge inn egne bevegelser, om de som eksisterer ikke tilfredstiller behovet ditt.

Hvor mye morsommere hadde ikke FPS-spillingen blitt, om man bare kunne peke på fiendene med pekefingeren og skyte med for eksempel tommelen?

Blir billig

Leap Motion Controller er ikke tilgjengelig i butikkene enda, men du kan gjerne forhåndsbestille den rett fra selskapets hjemmeside. Den koster 79,99 amerikanske dollar, eller drøye 450 kroner. Om du velger at den skal sendes til Norge, koster den plutselig 99,99 amerikanske dollar, og får en fraktpris på 11,99 dollar.

I tillegg kommer en avgift for forenklet tollbehandling og moms for varen og frakten. Før du kan plassere Leap Motion Controller på pulten din må du altså ut med totalt 930 kroner.

Enhetene er i masseproduksjon i skrivende stund, og Leap har planlagt at de første utsendelsene til kunder skjer i mai.

Se videodemonstrasjon av Leap Motion:

(Kilder: Bit Tech og Leap Motion)

Les også
Liten dings gir alle flater «touch»
Les også
Nå kan du skrive på PC-en i løse luften
Les også
Styr Windows 8 uten å røre skjermen
Les også
Snart kan du styre HPs PC-er med håndbevegelser
Les også
Asus-maskiner får imponerende bevegelsessensor
Les også
Leap får Kinect til å se amatørmessig ut
Les også
Her styrer vi PC-en med øynene
annonse