Til hovedinnhold

Asus-maskiner får imponerende bevegelsessensor

I butikkene i løpet av året.

Leap Motion

I fjor lanserte det amerikanske selskapet Leap Motion planer for en bevegelsessensor til datamaskiner, og nå ser det ut som arbeidet har båret frukter. I en pressemelding forteller selskapet at de har inngått et partnerskap med teknologigianten Asus, og med det brakt bevegelsessensorer nærmere folk flest.

Selv om det ikke er noe nytt i seg selv at man kan spille, peke og vri på ting uten bruk av mus og tastatur – eller for den saks skyld berøringsskjermer – er Leap Motion sin teknologi svært spennende.

I bruk fungerer teknologien på omtrent samme måte som norske Elliptic Labs sin ultralydsensor, som vi har skrevet om tidligere. Kort sagt kan du veive med hendene for å styre maskinen med stor presisjon – imponerende stor, om Leap Motions påstander stemmer.

På vei til markedet

Sensoren deres skal kunne følge bevegelser ned til 0,01 millimeter uten forsinkelse, og følge med på både to hender og deres ti individuelle fingre med en fart på 290 bilder i sekundet. Selve sensoren skal komme i salg tidlig i 2013 og kan monteres separat.

I tillegg vil Asus sine toppmodeller innen bærbare og alt-i-ett-datamaskiner komme med denne sensoren innebygd i løpet av inneværende år.

Leap Motion anslår at de kan begynne å levere ferdige enheter «i begynnelsen av 2013», og prisen blir faktisk ikke så avskrekkende. Ved forhåndsbestilling vil sensoren koste rundt 500 kroner. Det er bare en brøkdel av Microsoft sin kamera-baserte Kinect til PC, som følger med på hele kroppen, om enn med noe mindre presisjon.

Mange målgrupper

Sensoren markedsføres ikke mot noen spesifikk enkeltgruppe, og utvikleren poengterer istedet at den kan ha mange bruksområder. Som eksempler nevner de alt fra arbeid med 3D-modeller til å signere dokumenter, og sensoren skal støtte både spill og vanlig musepeking.

Da vi snakket med svenske Tobii på fjorårets CES-messe, la de vekt på at blant annet kirurger vil kunne dra nytte av «hands-free» inndataenheter. Også denne gruppen sikter Leap Motion seg inn på, og det kan bli spennende å se hvilke praktiske løsninger som vil vinne frem på hvilke områder fremover.

Se videodemonstrasjon av Leap Motion:

(Kilde: Pressemelding)

annonse