Til hovedinnhold
NyhetDenne teknologien kommer neste år

Leap får Kinect til å se amatørmessig ut

200 ganger mer nøyaktig enn konkurrentene, sier utvikler.

Niklas Plikk

Bevegelsesstyring har blitt mer og mer vanlig å se. Wii gjorde det populært å stå i stua med en kontroller som registrerte veivingen din, og Microsoft tok det enda et steg videre ved å registrere hele kroppen din. Nå har det dukket opp både informasjon og demonstrasjonsvideo av en teknologi som knuser det meste av bevegelighetsteknologi vi har sett hittil, kalt Leap.

Leap er skapt av selskapet Leap Motion, og hevdes å være 200 ganger mer nøyaktig enn eksisterende teknologier.

Demovideo av Leap finner du nederst i saken.

Enkel installering

Alt du skal trenge å gjøre er å plugge inn en sensor på størrelse med en tyggegummipakke til en ledig USB-inngang, og vips har du et virtuelt arbeidsområde over pulten din på fire kubikk-fot. Den kan registrere alle ti fingre samtidlig med en nøyaktighet på en hundredels millimeter, og lar deg gjøre alt fra ting som klypezooming til mer avansert manipulering av 3D-objekter.

Akkurat hvordan det hele fungerer har ikke Leap Motion sagt så mye om, men de hevder at programvaren kan implementeres i det meste med en innebygd datamaskin, som en mobiltelefon eller et kjøleskap.

Leap-sensoren er liten og nett.

Brukere kan stille inn sensitivitet og lage egne bevegelser, som kan registreres av Leap-sensoren. Man skal også kunne kjøpe flere Leap-sensorer og koble de sammen for å lage et enda større arbeidsområde.

Kan komme allerede i år

Kanskje det beste med det hele er at dette ikke er en fjern framtidsdrøm som vil realiseres i neste tiår. Ifølge Leap Motion forventer de å ha sensorer i salg allerede mot slutten av året i USA, og forhåpentligvis resten av verden i begynnelsen av 2013. Sensorene vil koste 70 dollar per stykk, noe som tilsvarer omtrent 400 norske kroner.

Amerikanere kan allerede forhåndsbestille Leap-sensorene, og utviklere kan melde seg på for å få tilsendt demo-utgaver av maskinvaren og utviklerverktøy som trengs for å lage applikasjoner som benytter seg av sensoren.

Les også: Dette kan være Microsofts hemmelige våpen

(Kilde: Engadget)

annonse