Til hovedinnhold

Snart kan du styre Google Earth med håndbevegelser

Google integrerer Leap Motion-løsningen i tjenesten.

YouTube

Flere store PC-produsenter har allerede valgt å satse på det bevegelsesbaserte kontrollsystemet til selskapet Leap Motion. Som vi har rapportert tidligere har både Asus og HP planer om å bruke systemet i sine PC-er fremover.

Nå har også Internett-giganten Google fattet interesse for løsningen. I anledning Earth Day, som feires 22. april, kunngjorde Google at den nyeste oppdateringen til Google Earth-tjenesten vil inneholde støtte for Leap Motion-teknologien.

Fly over Jorden

Dermed kan man altså benytte håndbevegelser i stedet for musen til å navigere gjennom de endeløse landskapene i Google Earth fremover. I en kort demonstrasjonsvideo, som du kan se under, brukes enkle bevegelser til å både «fly» over kartet og dreie selve jordkloden.

Inntil videre er det kun medlemmene i Leap Motions utviklingsprogram som har anledning til å teste ut den nye funksjonen i programmet, men det er ikke lenge til resten av verden også kan ta del i moroa.

Kontrollsystemet er tilgjengelig for internasjonale forhåndsbestillinger på Leap Motions hjemmeside, og sendes ut til kundene fra 13. mai. Prisen er 80 dollar pluss frakt.

Leap Motion-produktet er en liten USB-sensor som kan registrere hånd -og fingerbevegelser i tre dimensjoner med svært høy nøyaktighet. Sensoren støtter operativsystemene Windows 7 og 8, samt Mac OS X 10.7 og 10.8.

Googles karttjenester utvides stadig: Nå kan du bruke Street View til å besøke verdens høyeste fjell »

(Kilder: Slashgear, Forbes)

annonse