Nyhet

Mener Apple bryter norsk lov

Forbrukerombudet klager inn Apples skylagringstjeneste.

Apples skylagringstjeneste iCloud har en brukeravtale på 8600 ord. Av den fremgår blant annet at Apple har rett til å avslutte avtalen uten forvarsel, og uten å oppgi noen grunn.

I sin ytterste konsekvens innebærer det at du kan våkne en morgen og oppdage at Apple har slettet alle dine bilder og dokumenter, uten at du har rukket å overføre filene dine til andre lagringsmedier.

Forbrukerrådet mener dette strider med norsk lov, og har derfor klaget Apple inn til Forbrukerombudet. Ifølge Aftenposten følges saken nøye av EU-kommisjonen. Det ble lagt merke til internasjonalt da forbrukermyndighetene i lille Norge presset Apple til å fjerne kopisperren på musikk kjøpt i iTunes i 2009.

Tar ikke hensyn til Forbrukerne

Forbrukerrådet mener brukervilkårene i iCloud er i strid med norsk lov fordi de ensidig tar hensyn til den sterke parten, nemlig Apple. I tillegg er vilkårene unødvendig lange og vanskelige å forstå.

Hos Forbrukerombudet er de glade for at Forbrukerrådet setter fokus på skytjenester, men vil ikke kommentere saken før de har mottatt klagen. Apple har ikke kommentert saken.

Les mer: Slik sikrer du den nye mobilen din

Kilde: Aftenposten

Les også
Steam slettet mesteparten av innholdet på PC-en
Les også
Nå skal nakenbildene dine bli sikrere
Les også
Apple innrømmer «bakdører» i iPhone
Les også
Google mer verdt enn Apple
Les også
EU vil ha slutt på «gratis»-spill
Les også
Nå kan hvem som helst skru av «Find my iPhone»
Les også
Slik er nye iWork for iPad og iPhone
Les også
EU etterforsker Apple
annonse