Til hovedinnhold

Nå skal nakenbildene dine bli sikrere

Giganter i samarbeid om nettsky-sikkerhet.

lightwavemedia/Shutterstock

«Vi vil at pengene våre skal være sikrere enn selfiene våre», skriver PayPal i helsides annonser i amerikanske medier.

Annonsekampanjen er en del av en kampanje mot Apple Pay, og spiller på flere tilfeller der brukere av iCloud, Apples nettskytjeneste, er blitt frastjålet personlige bilder og dokumenter. Sist var det kjendiser som Rihanna og Jennifer Lawrence som måtte tåle at intime bilder kom på avveie.

Nå går imidlertid bransjegigantene Google og Dropbox sammen om å bedre sikkerheten for skytjenester. Sammen oppretter de Simply Secure, et samarbeid som skal gjøre sikkerhetsløsninger enklere å bruke.

I en felles uttalelse skriver de to selskapene at det allerede eksisterer gode sikkerhetsløsninger for skytjenester, som tofaktorautentisering, men at forbrukerne finner disse for kompliserte eller forvirrende til å ta dem i bruk.

Les mer: iCloud har blitt voksen

Fineravtrykksløsning på vei?

I den samme uttalelsen skriver de to selskapene at folk flest ikke kommer til å ta sikkerhetsløsninger i bruk før disse er så enkle i bruk av «vi har dem i fingertuppene». Dette kan eventuelt tolkes som at de to aktørene er i prosessen med å planlegge en felles fingeravtrykksløsning.

Foreløpig har ikke Simply Secure lansert noe som helst. De samarbeider med Open Technology Fund, University College London og World Wide Web Consortium for å finne forbrukervennlige måter å forbedre nettsky-sikkerheten på.

Samtidig annonserer Apple at selskapet nå innfører tofaktorautentisering til de iCloud-brukerne som ønsker det. Tidligere har Apple bare hatt dobbelt sikkerhetslag knyttet til konto- og betalingsinformasjon.

Omdømmemessig har saken omkring de hackede kjendis-nakenbildene slått svært uheldig ut for Apple, og PayPal er ikke de eneste som har brukt hendelsen til å få Apple til å fremstå som et selskap som ikke tar sikkerheten på alvor.

Les mer: Nå kan du snart betale i butikken med mobilen

Kilder: The Guardian 1, 2, Telekom i dag

annonse