Til hovedinnhold

Game of Thrones setter solid piratrekord

Premieren på fjerde sesong ble svært populær blant nedlasterne.

Den HBO-produserte fantasy-serien Game of Thrones har blitt umåtelig populær blant piratene. I 2012 kunne vi melde at den ulovlige nedlastingen nesten overgikk antall TV-seere, og i fjor rapporterte vi at både sesongpremieren og sesongavslutningen til serien tok piratrekorder.

Den fjerde sesongen av Game of Thrones hadde nylig premiere på HBO, og nok en gang kan nettstedet TorrentFreak melde om særdeles høy nedlastingsaktivitet.

Ny rekord

Nettstedet har nå samlet sammen tall som viser at den første episoden av fjerde sesong ble lastet ned hele én million ganger via torrentsider i løpet av kun et halvt døgn etter premieren søndag den 6. april. Dette skal være ny rekord.

Dagen etter, mandag morgen, skal episoden ha blitt delt av over 300 000 mennesker, ifølge TorrentFreak. Til sammenligning ble fjorårets sesongavslutning på det meste lastet ned en million ganger på ett døgn, med over 170 000 mennesker som delte episoden på det meste.

Sesongpremieren var også svært populær via de lovlige kanalene, og HBOs egen strømmetjeneste HBO GO gikk ned for telling i flere timer på grunn av den massive etterspørselen. Dette var trolig en medvirkende årsak til den enorme torrentaktiviteten.

Australia verst

Når det gjelder landene som stod for den største andelen av delingen, var det Australia som tok førsteplassen med 11,6 prosent. USA lå på andreplass med 9,3 prosent, og Storbritannia fulgte etter med 5,8 prosent. Våre svenske naboer dukket opp på tiendeplassen med 2,7 prosent.

Fjorårets sesongavslutning ble lastet ned til sammen 5,9 millioner ganger i løpet av hele året. Med de solide tallene årets premiere allerede kan skilte med er det meget sannsynlig at Game of Thrones tar rekorden for årets mest nedlastede serie for tredje året på rad.

HBO er ikke så bekymret for piratkopiering: Sjefen sjølv sier det er «bedre enn å vinne en Emmy» »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse