Til hovedinnhold

– Slutt å stjele Game of Thrones!

Amerikansk ambassadør er lei av piratene.

HBO

Fantasy-serien Game of Thrones har blitt en braksuksess for HBO, med mange millioner dedikerte fans over hele verden. Som vi skrev om både i fjor og tidligere denne måneden har populariteten også gjort serien til et yndet nedlastningsobjekt for piratene.

Ikke alle har tatt den omfatttende nedlastningen like alvorlig. HBO selv ser på det hele som et kompliment, og regissøren av serien, David Petrarca, har sagt at piratvirksomheten faktisk hjelper serien på grunn av reklame-effekten som oppstår.

– Stjeling er stjeling

Det finnes derimot andre som irriterer seg stort på at horder av mennesker laster ned den påkostede TV-serien over en lav sko. I forbindelse med markeringen av FNs «World Book and Copyright Day», som blant annet har til hensikt å promotere opphavsretten, tar USAs ambassadør til Australia Jeffrey L. Bleich bladet fra munnen.

Ambassadør Jeffrey L. Bleich mener nedlastning av Game of Thrones er ugreit.Foto: Wikipedia Commons

Bleich viste til statistikk fra nettstedet TorrentFreak, som sier at Australia er blant verstingene når det gjelder nedlastning av Game of Thrones. Han mener det ikke finnes noe unnskyldning for denne oppførselen.

– Jeg skjønner at Game of Thrones-fans som har benyttet ulovlig fildeling hadde sine grunner. De sier at det var langt enklere å få tilgang til serien gjennom disse nettstedene, at de var frustrert over forsinkelsen til den første sesongen, eller så vil de klage over andre aspekter ved opphavsretten. Men ingenting av dette er en unnskyldning – stjeling er stjeling, uttalte ambassadøren.

Mange motreaksjoner

– Det å kjøpe en bok i en butikk koster mer og tar lengre tid enn å stjele den fra naboens hus, men alle vet at det er dette som er det riktige og det som gjør at forfatteren kan ha et levebrød og skrive flere bøker, la han til.

Bleich pekte også på at dersom alle som betalte for å se serien hadde lastet den ned gratis i stedet, ville det aldri blitt en tredje sesong, og serien ville blitt avsluttet.

Ikke helt uventet høstet ambassadørens uttalelser mye kritikk fra publikum. På Bleichs Facebook-side retter mange skytset tilbake mot underholdningsindustrien.

– Jeg lurer på om underholdningsindustrien noensinne vil gi opp de antikvariske og forferdelige metodene for levering av innhold. Kanskje folk ville kjøpt det de vil ha hvis det hadde blitt levert til dem uten alt tullet, skrev en av kommentatorene.

Hva mener du? Diskutér gjerne i kommentarfeltet under.

Til tross for piratvirksomheten hjelper også Internett på salg:
Takket være Internett opplever musikkbransjen vekst for første gang på lenge »

(Kilde: TorrentFreak)

Mer om
annonse