Nyhet

Game of Thrones setter enda en piratrekord

Nedlasterne kastet seg over sesongfinalen.

At den superpopulære HBO-serien Game of Thrones er en storfavoritt blant nettpiratene er nå nærmest gammelt nytt. Blant annet satte både første og siste episode av den tredje sesongen nye nedlastingsrekorder, og det samme gjorde første episoden av den fjerde sesongen.

Sistnevnte sesong er nå avsluttet, og tradisjonen tro kan nettstedet TorrentFreak atter en gang slå fast at en ny piratrekord er satt.

Over en kvart million samtidig

Bare noen få timer etter at torrentfilen av avslutningen på fjerde sesong dukket opp på nettet bestod torrent-svermen av over 254 000 personer, og i løpet av de første 12 timene hadde episoden blitt lastet ned cirka 1,5 millioner ganger.

Som TorrentFreak tidlige meldte satte serien forrige måned ny Internett-rekord i antall personer som har delt én torrentfil på samme tid, da den magiske grensen på 200 000 ble brutt. Denne rekorden er altså nå slått med ganske god margin.

Den seneste sesongavslutningen skal visstnok også ha satt ny seerrekord på de lovlige kanalene, med over 7,1 millioner seere bare i USA, noe som da ikke gjør det direkte overraskende at også piratene la sin elsk på episoden.

Basert på tallene hittil er episoden ventet å bli lastet ned over 7,5 millioner ganger i løpet av de neste ukene, og om det skulle skje vil Game of Thrones bli årets mest nedlastede TV-serie for tredje året på rad. I 2013 tok serien rekorden med 5,9 millioner nedlastinger via BitTorrent for hele året.

Forfatteren bak Game of Thrones er en artig fyr: Han skriver bøkene sine i MS-DOS »

Les også
Game of Thrones skriver pirathistorie – igjen
Les også
HBO går etter torrentbrukere etter den store Game of Thrones-lekkasjen
Les også
De lekkede Game of Thrones-episodene tar av på nettet
Les også
Derfor skriver Game of Thrones-forfatteren bøkene sine i MS-DOS
Les også
Game of Thrones setter solid piratrekord
Les også
Dette er årets mest piratkopierte TV-serie
Les også
HBO-eieren kaller piratkopiering «bedre enn en Emmy»
Les også
Dette er TV-seriene som ble piratkopiert mest
annonse