Til hovedinnhold

Derfor skriver Game of Thrones-forfatteren bøkene sine i MS-DOS

George R.R. Martin er ikke interessert i moderne trender.

YouTube

Den populære fantasyserien Game of Thrones er en av Internett-piratenes aller største favoritter, noe som nok gir grunnlag for å hevde at svært mange av seriens fans er rimelig oppdaterte på datafronten.

Dette ser imidlertid ikke nødvendigvis ut til å gjelde mannen som startet det hele, nemlig George R.R. Martin, forfatteren bak bokserien «A Song of Ice and Fire», som Game of Thrones er basert på.

Bruker 30 år gammelt program

I et intervju på det amerikanske talkshowet Conan nylig kom det frem at Martin fremdeles bruker det eldgamle tekstbehandlingsprogrammet WordStar 4.0, som kom ut på begynnelsen av 1980-tallet til Microsofts Windows-forgjenger MS-DOS. Det melder Time.

Martin fortalte at han bruker det antikvariske programmet fordi han liker hvor enkelt det er å bruke, og at han irriterer seg over alle hjelpemidlene som finnes i moderne programvare.

– Det gjør alt det jeg ønsker at et tekstbehandlingsprogram skal gjøre, og det gjør ikke noe mer enn det. Jeg vil ikke ha noe hjelp. Jeg hater alle disse moderne systemene hvor du taster inn en liten bokstav og så blir det til en stor bokstav i stedet. Hvis jeg ville ha en stor bokstav hadde jeg skrevet en stor bokstav! Jeg vet hvordan shift-tasten virker, sa Martin.

Hater stavekontroll

Den populære forfatteren hadde heller ingenting til overs for stavekontroll, noe han faktisk gikk så langt som til å si at han «hater».

WordStar kom først ut på markedet i 1978 og ble utgitt av selskapet MicroPro. Programmet hadde en dominerende markedsandel frem til rundt midten av 80-tallet, men siden ble det forbigått av konkurrentene WordPerfect og senere Microsoft Word.

Et utdrag av intervjuet med George R.R. Martin kan du se under.

Game of Thrones setter stadig piratrekorder: Premieren på fjerde sesong ble intet unntak »

Mer om
annonse