Til hovedinnhold

Sony tar oss med inn i fremtiden

I de to første kvartalene av 2011 vil Sony slippe åtte nye modeller i sin BRAVIA-serie på markedet i Norge. Blant egenskapene og tjenestene ser vi mer Internett-innhold, forbedret opplevelse av 2D og 3D, samt trådløse tilkoblingsmuligheter.

De nye modellene heter HX920, HX820, HX720, NX720, EX720, EX521, EX320 og CX520, og tilbyr forbrukeren forskjellige opplevelser i henhold til ulike behov, men fellestrekk for flere av TV-ene er som nevnt integrert 3D-funksjon og økt samhandling med Internett.

"Med et større utvalg av Internett-innhold, smart teknologi og innovative egenskaper kombinert med industriledende 3D, vil den nye BRAVIA 2011-serien endre måten folk opplever TV på. Mer enn noen sinne tidligere vil TV-en være midtpunktet i hjemmeunderholdningen. Sony har redefinert TV," sier Torbjörn Sjöving, nordisk produktsjef for TV i Sony.

Internett-underholdning

Sony BRAVIA EX320

Nesten alle BRAVIAs 2011-modeller vil ha Internett-funksjonalitet, og i samvirke med Sony BRAVIA Internet Video vil man få en stadig økt tilgang til tjenester og innhold over nettet rett til TV-en.

Man kan surfe på Youtube eller se TV-programmer når det måtte passe, eller man kan holde seg oppdatert via Twitter og Facebook. Ved hjelp av nettleseren til Opera kan man også besøke andre sider og søke rundt på nettet via TV-skjermen.

Mer fleksibel tilkobling

Sony BRAVIA EX720

Trådløs tilkobling er i vinden som aldri før og omtrent alle de nye modellene – blant andre HX920, NX720 og EX320 – vil støtte Wi-Fi-overføring. Støtte for trådløs LAN er å finne i for eksempel CX520, hvor man kan koble til en valgfri USB-adapter som gjør TV-en klar for kabelfri underholdning ved hjelp av streaming.

Via firmware-oppdatering og tilkobling av valgfrie videokameraer og mikrofoner kan man også benytte seg av tjenester som Skype for å holde gratis videosamtaler med venner over nett, eller liknende. Andre funksjoner inkluderer blant annet direkte opptak til harddisk gjennom USB, og å dele bilder, film og musikk i hjemmet ved hjelp av DLNA og Wi-Fi Direct.

TV-ene er også ideelle å bruke sammen med en Iphone eller Ipad som via gratis apps kan bli gjort om til både universell fjernkontroll og tastatur for nettsurfing.

Bedre bildekvalitet

Sony BRAVIA HX820

Sony fortsetter også sin satsning på 3D-teknologi og utstyrer flere av TV-ene med integrert 3D-funksjon. Sonys nye 3D Active Shutter-briller har blitt oppladbare og kommer med et nytt og lettere design som skal sørge for større komfort når man ser på 3D-TV. 2D-teknologien er heller ikke glemt, og Sony lover forbedret bildekvalitet også her. HX920 kommer for eksempel med såkalt Intelligent Peak LED-baklys for et mer levende realistisk bilde med høye kontraster.

Motionflow er i stadig utvikling og blander avansert LED-baklysteknologi med High Frame Rate-paneler for å øke detaljrikdom i bildet og skape bevegelser med bedre flyt. Motionflow XR 800 innebærer at man kan se filmer og spille spill med rundt 800 bilder i sekundet, med flere detaljer med mindre støy.

De nye modellene til Sony BRAVIA kommer i tillegg med en ny bildeprosessor – X-Reality – som visstnok skal levere skarpe detaljer selv ved bilder i standard oppløsning. Dual-chip-bildeprosessoren X-Reality PRO tar angivelig et steg lenger og skal forbedre bilder fra nettet med lav kvalitet til nær HD-oppløsning. Om dette stemmer gjenstår å se.

Prisnivået på de nye 2011-modellene er ennå ikke kjent. Mer informasjon om de ulike TV-ene finner dere i disse tabellene:

(Kilde: Pressemelding)

Les også
DLNA og Wi-Fi Direct går sammen
Les også
5D-skjerm vises frem
Les også
TV sender ulike bilder til ulike deler av rommet
Les også
Ny type LCD får bedre lysstyrke og bruker mindre strøm
Les også
Sony introduserer to nye HD PVR-er
Les også
Se ditt favorittprogram når det måtte passe deg
Les også
"Smarte" enheter vil nå 230 millioner innen 2014
Les også
Sony med radioopptaker
Les også
Skreddersyr underholdningshverdagen
Les også
Sony og Opera inngår samarbeid
Les også
Japan elsker 3D
Les også
3D-briller tilpasset alt og alle
Les også
Sharps nye vidundere
Les også
Samsung og Dreamworks i 3D-samarbeid
Les også
LG viser også 3D-muskler
Les også
Panasonic med skred av TV-er
Les også
Større brillefrie 3D-TV-er
Les også
Monster-TV fra Mitsubishi
Les også
Star Wars kommer på Blu-ray
Les også
Nye godbiter fra Samsung
Les også
Fortsetter satsningen på trådløs streaming
Les også
Gjør din Iphone til universell fjernkontroll
Les også
Salg av 3D-TV raskere enn HDTV
Les også
LG med første produkt som støtter Wi-Fi Direct
annonse