Syk brillefri 3D-teknologi

På videoen ovenfor demonstrerer den franske filmskaperen François Vogel en ny type brillefri 3D-teknologi som muligens kan revolusjonere måten vi opplever 3D på. Man må nesten bare se videoen selv for å få et solid inntrykk av hva dette går ut på.

Det ser ut som at innretningene Vogel setter på seg synkroniseres med et signal fra 3D-kilden og avgir elektriske impulser som gjør at øynene blinker med ulike intervaller, for å fremkalle en slags aktiv lukkereffekt på selve øynene. Skjermer med 120 Hz oppdateringsfrekvens er en forutsetning for at dette visstnok skal virke.

Vi har tidligere sett flere forsøk på å få til brillefri 3D-visning, men det involverer vanligvis selve skjermen og ikke den mottakende part. I så måte tilbyr teknologien François Vogel viser frem noe genuint nytt.

Det spørs om denne løsningen blir populær blant produsenter og konsumenter – eller om den i det hele tatt er trygg og sunn i det lange løp. Sannsyligheten for at det hele er rent tull er enn så lenge også stor. Hva tror du? Om det i så fall er en ren spøk, ville dette vært en bedre løsning enn de tradisjonelle brillene? Diskuter i kommentarfeltet under!

(Kilder: Engadget, Image Acquire, Kotaku)

Les også
Brillefri 3D-skjerm for nettbrett?
Les også
Svær brillefri 3D-TV og 2D/3D-i-ett
Les også
Alternativ 3D med hodesporing
Les også
5D-skjerm vises frem
Les også
Salg av brillefri 3DTV skuffer
Les også
Spennende brukergrensesnitt i 3D
Les også
Slå på TV-en med håndbevegelser
Les også
Disney satser på 3D
Les også
– Aktiv lukker-3D helsefarlig
Les også
Brillefri 3D-OLED fra Sony
Les også
Større brillefrie 3D-TV-er
Les også
Se 3D-TV uten briller
annonse