Alternativ 3D med hodesporing

"Alle veier fører til Rom," heter det ifølge et gammelt uttrykk, og det kan se ut til at noe liknende gjelder for 3D også. Det eksisterer med andre ord mange forskjellige metoder for å frembringe illusjonen av 3D på audiovisuelle medier – med alt fra stereoskopi til hologrammer.

Ulike forsøk på 3D-visning eksisterer også for diverse mobile enheter, som Nintendo 3DS, nettbrett og så videre. På videoen nedenfor blir det eksperimentert med det som kalles "head tracking", eller sporing av hodet:

På videoen blir en 3D-effekt via hodesporing illustrert på en iPad 2. Kameraet i front blir benyttet til å følge bevegelser på brukerens plassering av hodet og hvilken retning ansiktet befinner seg i. Perspektivet i skjermen endres følgelig etter hva slags vinkel man ser fra, og dermed opprettes en 3D-effekt.

Dette eksperimentet er foreløpig kun på forsøksbasis, og er for eksempel ikke en app man kan laste ned. Det er likevel en spennende og potensielt lovende teknikk som kan bli brukt innen spill og annet.

Teknologien må heller ikke være begrenset til Apple-produkter, og bør eventuelt kunne støttes på alle mobiler, nettbrett og liknende som har et frontalkamera og tilstrekkelig prosessorkraft.

(Kilde: Recordere)

Les også
Brillefri 3D-skjerm for nettbrett?
Les også
Viser fram sylskarp skjerm for nettbrett
Les også
Nvidia 3D Vision kommer til nettvideo
Les også
Brillefri og bærbar 3D-TV fra LG
Les også
Siste romferd bruker 3D
Les også
Ett skritt nærmere ekte 3D
Les også
5D-skjerm vises frem
Les også
Syk brillefri 3D-teknologi
annonse