Til hovedinnhold

OL gratis også på Iphone

Flere av våre engasjerte lesere har misfornøyd konstatert at Netcoms Iphone-kunder ikke kunne ta i bruk tilbudet fra selskapet om gratis OL via mobil-TV. Etter en prat med Netcom viser det seg imidlertid at problemet er løst.
- Hvis du prøver det nå skal det fungere, lover innholdssjef Marius Halle i Netcom.

Ikke direktesendinger
Det betyr at også Iphone-brukerne kan se på OL gratis via mobilen. I hvert fall delvis. Fremdeles er det nemlig noe som kun er forbeholdt eiere av andre telefoner.
- Det fungerer ikke helt slik vi skulle ønske. For de med Iphone er det bare mulig å laste ned OL-klipp, sier Halle til Mobilen.
- Vi skulle gjerne hatt streaming, men det er tekniske problemer som gjør dette vanskelig. Det er visstnok en irsk radiokanal som har fått det til ved å lure systemet, men denne løsningen kan vi altfor lite om. Den er heller ikke på langt nær optimal, sier Halle, som ikke har noen god forklaring på hvorfor det ikke er mulig med streaming av video på Iphone.
- Hva Apple gjør i forhold til dette er vanskelig å vite, sier Halle.
Ved å sende kodeordet OL til nummeret 1989 får du en tekstmelding med en link til sidene med OL-innholdet. Det er også mulig å gå inn på http://wap.surfport.no med nettleseren på Iphone og velge OL-linkene derfra.
Tjenesten er som sagt gratis for Netcom-kunder, men det gjelder selvsagt bare i Norge. Er du utenlands løper datatrafikken fort løpsk, og da kan det bli dyrt.

Mange brukere
Netcom er ikke overraskende godt fornøyd med responsen på sitt OL-tilbud på mobilen og kan skryte av mange brukere den siste uken.
- Det har vært over all forventning. Mobil-TV har ikke akkurat hatt flust av brukere, og sånn sett har det gått fra nesten null til over tusen unike brukere om dagen. Totalt har vi faktisk over ti tusen unike brukere siden OL startet, sier Halle, som tror kombinasjonen OL og gratis er gull.
- For nordmenn virker gratis OL veldig attraktivt, forteller han.

Mer om
annonse