Til hovedinnhold

Norsk mobil-TV omtales i verdenspressen

Som vi har skrevet tidligere vil NRK, TV2 og MTG ta i bruk DMB-teknologi framfor DVB-H i satsingen på mobil-TV i Norge. De tre selskapene har gått sammen om å danne Norges mobil-TV, men vil altså ikke ta i bruk DVB-H-teknologi, som er den som er godkjent av EU og som støttes av mange mobiler på det norske markedet.

Samtidig som DVB-H ser ut til å vinne terreng i store deler av verden, skaper det overskrifter utenlands at Norge tilsynelatende velger å trosse EU ved å velge DMB. Både Nederland, Tsjekkia og Sør-Afrika har nylig signalisert at de vil satse på DVB-H, ifølge Teleavisen.

Hensyn til terreng

På nettsidene til The Washington Post står det skrevet at Norge velger DMB framfor DVB-H på grunn hensyn til det norske terrenget og at det vil bli rimeligere å bygge ut med tanke på DAB-dekningen i Norge.

Avisen nevner også at mobilprodusenten Nokia har gitt sin støtte til DVB-H-standarden, men nevner ikke at det finnes svært få mobiltelefoner på det norske markedet som støtter DMB-teknologi.

Utenfor EU

Nettstedet Broadband TV News legger til at selv om Norge ikke er med i EU vil beslutningen om å velge DMB være med på å svekke tillitten til DVB-H-teknologien.

I Storbritannia har nemlig en tredje teknologi – kalt DVB-T – blitt valgt framfor DVB-H-standarden.

Les også
Og navnet er… MiniTV
Les også
Dette er mobil-TV
Les også
Liten interesse for mobil-TV
Les også
Avslører nye funksjoner ved mobil-TV
Les også
Slik ser du TV på mobilen
Les også
- NRK skyter seg selv i foten
Les også
Slår tilbake mot kritikken
Les også
Japanerne kaster seg over mobil-OL
Les også
Får du sett mobil-TV i vinter?
Les også
Sammen om Norges mobil-TV
Les også
OL gratis også på Iphone
Les også
Se Beijing-OL gratis på mobilen
Les også
Danskene får interaktiv mobil-TV
Les også
TV på full fart til din mobil
Mer om
annonse