Til hovedinnhold

Dropper eget mobil-TV-nett

For å holde tritt med Telenor når det gjelder mobil-TV, blir Netcom nødt til å samarbeide med andre aktører. De ønsker nemlig ikke å bygge mobil-TV-nett på egenhånd, og ser nå på hvilke alternativer som finnes.

Derfor kan det bli aktuelt å få til et samarbeid med det nystartede selskapet Norges Mobil-TV, ifølge Teleavisen.

Valg av teknologi

Et sentralt tema i debatten rundt mobil-TV i Norge, er valg av teknologi. I forrige uke ble det kjent at Telenor ønsker å ta i bruk en relativt ukjent teknologi kalt MBMS for å gi kundene tilgang til mobil-TV. Det betyr at de sannsynligvis kommer til å droppe den Nokia-støttede DVB-H-teknologien, og samtidig minsker sjansen for at de vil samarbeide med Norges Mobil-TV, som bruker DMB-teknologi. Netcom er imidlertid annerledes på saken.

Innholdssjef Marius Halle i Netcom skaffer seg nå oversikt over hva konkurrentene gjør, og orienterer seg om eventuelle samarbeidspartnere. Han nevner blant andre Get – dersom de kommer med et mobil-TV-tilbud – og Norges Mobil-TV som interessante aktører.

- Norges mobil-TV har en klar utfordring i at det finnes såpass få DMB-terminaler. Den dagen utvalget er større, trenger de å selge dem. Da kan det jo for eksempel tenkes at en operatør med et bredt distribusjonsnett kan være en interessant partner, sier Halle til Teleavisen.

- Kan være aktuelt

Og det kan Netcoms innholdssjef få rett i; Utviklingssjef Gunnar Garfors i NRK – som er sentral i Norges Mobil-TV – sier nemlig at de ønsker å samarbeide med flere ulike aktører, deriblant Norges nest største operatør.

- Det kan være aktuelt med Netcom, selv om jeg ikke kan love noe her og nå. Vi utelukker ikke et samarbeid, sier Garfors til Mobilen.no

- NRK har samarbeidet med Netcom tidligere, blant annet i forbindelse med OL-sendingene i Beijing. Det er flott at Netcom bryr seg om mobil-TV og tar initiativ, avslutter NRKs utviklingssjef.

Les også
Og navnet er… MiniTV
Les også
Nesten 50 prosent vil ha mobil-TV
Les også
En halv milliard ser mobil-TV i 2013
Les også
Mobil-TV-tjeneste døpes av deg
Les også
Dette er mobil-TV
Les også
Norges Mobil-TV får konsesjon
Les også
Liten interesse for mobil-TV
Les også
Avslører nye funksjoner ved mobil-TV
Les også
Slik ser du TV på mobilen
Les også
- NRK skyter seg selv i foten
Les også
Slår tilbake mot kritikken
Les også
Japanerne kaster seg over mobil-OL
Les også
Får du sett mobil-TV i vinter?
Les også
OL gratis også på Iphone
Les også
Se Beijing-OL gratis på mobilen
Les også
Danskene får interaktiv mobil-TV
Les også
TV på full fart til din mobil
Mer om
annonse