Til hovedinnhold

Nye billigmobiler fra Nokia

At internett på mobilen er noe folk ønsker, er det ikke lenger noe tvil om. Det har også verdens største mobilprodusent merket seg ved, og lanserer i dag syv nye mobiltelefoner som skal gjøre internett mer tilgjengelig for folk i såkalte ”voksende markeder”.

Enkelte av de nye Nokia-mobilene vil definitivt ikke komme i norske butikker, men er i stedet tilpasset mobilbruk i afrikanske, asiatiske og østeuropeiske land.

To nye i mellomklassen

De to nye Nokia-mobilene som ser ut til å være mest aktuelle for det norske markedet, er Nokia 7100 Supernova og Nokia 5130 Xpress Music. Førstnevnte er en enkel underholdningsmobil, med relativt stor skjerm, FM-radio, og 1,3-megapikselkamera, samt en nettleser og støtte for Nokia-applikasjonene Share on Ovi og Mail on Ovi. Denne vil koste rundt 75 euro – 650 kroner – før skatter og subsidier, og vil være tilgjengelig i fjerde kvartal 2008.
(Artikkelen fortsettes.)


Nokia 7100 Supernova

Den andre nye mobilen som kan være aktuell i Norge er Nokia 5130 Xpress Music, som blir Nokias billigste musikktelefon på markedet. Den har, i likhet med andre mobiler i Xpress Music-serien, egne musikktaster, FM-radio og en standard 3,5 mm jack-plugg til hodetelefoner. Den har også et 2-megapikselkamera og støtter tjenestene Share on Ovi og Mail on Ovi. Utsalgsprisen på denne er 90 euro – 770 kroner – før skatter og subsidier, og er ventet i butikkene i første kvartal 2009.
(Artikkelen fortsettes.)


Nokia 5130 Xpress Music.

Mobiler på billigsalg

I tillegg til de to ovennevnte, lanseres Nokia 2320 Classic, Nokia 2323 Classic og Nokia 2330 Classic. Dette er svært enkle modeller, men Nokia 2323 og Nokia 2330 Classic har begge nettlesere. Sistnevnte har også et VGA-kamera. Disse mobilene har også det nylanserte jordbruksprogrammet Nokia Tools forhåndsinstallert, noe Nokia håper vil være attraktivt i voksende markeder. Det er tvilsomt om disse mobilene vil bli å se i norske butikker.

Nokia lanserer også Nokia 1202 – som bekreftes at ikke vil komme på det europeiske markedet – og Nokia 1661, som kan sies å være noe av det aller enkleste hva gjelder dagens mobiltelefoner. Dette blir den billigste Nokia-mobilen med fargeskjerm, og de sterkeste salgspoengene er ”lommelykt, avanserte og høye ringetoner, samt flere telefonbøker”, ifølge en pressemelding fra Nokia. Denne vil koste ca. 250 kroner før eventuelle skatter og subsidier, men er neppe særlig aktuell for det norske markedet.

Mer om
annonse