Til hovedinnhold

Nokia-musikk likevel ikke gratis

Den nye tjenesten Comes with Music fra Nokia ble i utgangspunktet presentert som en gratistjeneste, hvor du ville få gratis nedlastning av musikk i ett år ved kjøp av en Nokia-mobil som ”kommer med musikk”. Nå viser det seg imidlertid at Comes with Music-utgavene koster langt mer enn originalutgavene, ifølge Engadgetmobile.

Når det ser ut til å være for godt til å være sant, så er det som oftest nettopp det. Det kommer likevel ikke som noen overraskelse at Nokia kundene likevel må betale for en slik tjeneste, ettersom Nokia sannsynligvis har betalt i dyre dommer for å få Universal og EMI med på laget.

Comes with Music

Ifølge Allaboutsymbian.com har den britiske nettbutikken Expansys lagt ut prisene på forhåndssalg av Nokia-mobilene N95 8GB og 5310 Xpress Music med tjenesten Comes with Music (CwM). Prisforskjellen på disse mobilene mellom standardutgaven og CwM-utgaven var i overkant av 80 pund – litt over 800 kroner –, noe som viser at Nokia altså tar seg betalt for tjenesten.

Det er verdt å nevne at dette er foreløpige priser, at de kan endre seg, og at andre priser gjelder i Norge. Comes with Music lanseres nemlig i Storbritannia 2. oktober i år, og vil senere bli tilgjengelig i øvrige land.

Lønner det seg?

Det finnes mange lovlige måter å kjøpe og laste ned musikk til mobilen på. Apples musikkbutikk Itunes, MSN Music Store, og CDON.com, er for eksempel noen alternativer. På CDON.com er standardprisen på en låt i MP3-format 8,90 kroner. For at du skal tjene på Comes with Music-tjenesten Nokia, i forhold til å kjøpe musikk fra den nevnte nettsiden, må du laste ned minst 90 sanger til din mobil før det eventuelt vil lønne seg.

Dersom du laster ned sangene via mobilnettet, i stedet for å laste ned via Wi-Fi, må du nemlig betale kostnadene for datatrafikk til din mobiloperatør i tillegg. (Med mindre du har fri bruk av data inkludert i abonnementet). Det betyr at det avhenger av hvor mye musikk du er interessert i å laste ned i løpet av et år, samt hvilket abonnement du har, om det vil lønne seg for deg å kjøpe en Nokia-mobil med Comes with Music.

Mer om
annonse