Til hovedinnhold

E-post på mobilen for alle

For oss som bor i Norge og i andre teknologisk utviklede land har vi hatt e-post i en årrekke, og fikk først tilgang til dette via en PC. I utviklingsland er situasjonen en annen. Der vil nemlig mange få sin første opplevelse av internett og e-post på mobilen.

For disse brukerne, og for andre ikke-proffbrukere som benytter ”push e-mail”, har Nokia nå lansert e-posttjenesten Mail on Ovi – et enklere program som gir deg tilgang til mailen rett på mobilen, uten behov for synkronisering mot PC.

Les også: Mobilsurfing på topp om ti år

Nye muligheter

Det hersker ingen tvil om at det er en stor teknologisk skilnad mellom mobilbrukere i rike og fattige land. Nokia har lansert mer enn 35 mobiler med operativsystemet Symbian series 40 som er klargjort for Mail on Ovi, og mer enn 110 millioner slike håndsett har blitt solgt globalt. Mobilbrukere i India, Malaysia og Filippinene har siden november testet e-posttjenesten, noe Nokia hevder har vært en suksess.

- Vi skaper en endring i tankesettet når det gjelder mobile meldinger. Mail on Ovi er den aller første e-posttjenesten som lar mennesker opprette en konto direkte på mobilen, som kan tas i bruk umiddelbart, sier sjef for meldingstjenester Tom Furlong i Nokia Services & Software i en pressemelding.

- Snarere enn å fokusere utelukkende på ”push e-mail” for verdens mest avanserte mobilbrukere, tilbyr vi e-post for Nokias enklere enhetsportefølje, samtidig som vi gir brukere i nye markeder deres første e-postkonto – Mail on Ovi – i tillegg til deres egen internettidentitet. Disse menneskene er de nye ”mobilinnfødte” som utelukkende vil bruke mobiltelefoner til e-post og internett, i stedet for en PC, avslutter Furlong.

Mer om
annonse