Til hovedinnhold

Sonja ble SMS-mester

Strålende fornøyd sto Sonja Kristiansen alene igjen på pallen, etter å ha danket ut det som var av motstand i den første NM-finalen i SMS, som gikk av stabelen i Oslo på lørdag. Og det var fullt fortjent at Stavanger-jenta vant. Hun hadde den nest beste tiden fra kvalifiseringsrunden, men imponerte stort i finalen med lynkjappe tastetrykk på sin egen Nokia N73 mobiltelefon.

Sonja var for øvrig bare noen tideler fra å kapre til seg verdensrekorden i SMS.

(Artikkelen fortsettes.)


Dette er den offisielle SMS-teksten.

Klar vinner

Fem finalister fra ulike regioner i Norge deltok i NM-finalen i SMS på kjøpesenteret Oslo City. Finalistene fikk først to forsøk på å taste den vanskelige, offisielle SMS-teksten så fort som mulig. Deretter møttes Ingvild Nordal fra Namsos, og Torbjørn Fallet fra Asker i første semifinale, hvor sistnevnte var kjappest på labben. I den andre semifinalen knuste Sonja Kristiansen fra Stavanger, Tor Harald Pedersen fra Tromsø, som for øvrig hadde den beste tiden i kvalifiseringsrunden. Karim Dassouli fra Kristiansand kvalifiserte seg ikke til semifinalene.

Dermed stod det mellom Torbjørn og Sonja i finalen. Asker-gutten dro hetta godt over ørene for å blokke ut støy, og konsentrerte seg om ”tekstingen”, mens Sonja Kristiansen oste av selvtillit fra semifinalen. Det var nesten helt sprøtt å se hvor fort den 19 år gamle jenta fra Stavanger tastet den vanskelige teksten, og det var derfor ingen tvil om hvem som fortjente å vinne den første NM-finalen i SMS. Den beste registrerte tiden til Sonja var 46,06 sekunder, bare 4,54 sekunder bak verdensrekorden.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Torbjørn Fallet og Ingvild Nordal kjempet om en plass i finalen.

Kunne teksten utenat

Norgesmesteren Sonja Kristiansen sier at hun kjente til den offisielle SMS-teksten fra før, etter å ha sett et innslag om det på TV, men at hun de siste to ukene har trent på tastetrykkene.

- Jeg har øvd meg på teksten de siste to ukene, og har teksten i hodet. Men jeg hadde ikke ventet å vinne, fordi det var en annen som tastet raskere enn meg i kvalifiseringen, sier hun til Mobilen.no

(Artikkelen fortsettes.)


The razor-toothed pirhanas of the....???

Sonja kan imidlertid avsløre at hun uoffisielt har klart å taste SMS-teksten på rundt 43,90 sekunder.

Selger premien

Som vinner av NM i SMS, får Sonja en terrengsykkel, fri bruk av et Djuice Nonstop-abonnement (inklusive ringetid), og en splitter ny Nokia 5310 Xpress Music-mobil. På spørsmål om hva hun skal gjøre med mobilen hun vant, ettersom hun har en bedre mobil fra før (Nokia N73), smiler hun lurt og svarer:

- Jeg skal selge den. Trenger pengene, vet du. Men jeg trenger virkelig en ny sykkel, fordi den jeg har begynner å bli rusten, avslutter den fornøyde norgesmesteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Seiersgliset!

- Verdig vinner

Markedssjef Arild Kjærnli i Telekiosken, som var arrangør og tidtaker i NM-finalen i SMS, sier at alt gikk etter planen, og at arrangementet var vellykket.

- Dette var kjempemorsomt, og ble akkurat sånn vi ønsket at det skulle være. Vi vil helt sikkert være med på å arrangere NM i SMS videre, sier Kjærnli til Mobilen.no

- Sonja hadde veldig mange bra forsøk, og med mer trening tror jeg absolutt hun kan ta verdensrekorden. Det var en fantastisk seier, og hun er en verdig vinner, avslutter Kjærnli.

(Artikkelen fortsettes.)


Sonja Kristiansen danket ut Torbjørn Fallet i NM-finalen.

Nonstop SMS

Markedssjef i Djuice, Alexander Osa, sier han gleder seg til å overrekke et Djuice Nonstop-abonnement til vinneren av NM-finalen i SMS.

- Dette gikk veldig bra. Hun er jo en ”racer” på SMS. Til vinneren er det bare en ting å si: Gratulerer, nå er det bare å tekste i vei med Djuice, sier Osa.


Alle finalistene fikk med seg en Nokia 5310 Xpress Music-mobil.

Mer om
annonse