Til hovedinnhold

Projektor og kamera i ett

Nikon oppgraderer sine projektorkameraer med bedre lysstyrke.

Nikon Coolpix S1200pj.

Blant de mange lanseringene fra Nikon denne uken var arvtageren til Coolpix S1100pj, som har fått navnet Coolpix S1200pj. Lysstyrken har blitt forbedret i kompaktkamerat som kan prosjektere bilder på opptil 60 tommer ved hjelp av en 20-lumen innebygd projektor. Man skulle kanskje tro at dette ville gi kameraet en gedigen størrelse, men tykkelsen er på overraskende lave 23 millimeter.

Det er ikke bare fotografier som kan vises frem, for det meste av bærbare Apple-produkter samt Mac og PC kan nemlig også kobles til, for å vise frem både bilder og video som er lagret på slike enheter. Det skal også være mulig å vise frem annet innhold man måtte ha på datamaskinen, slik som presentasjoner.

På den tekniske siden har kameraet 14.1 megapiksler og opptil 5x optisk zoom, tilsvarende 28-140 mm ved fullformat. Den har også en optisk bildestabilisator, som kan komme godt med når man gjøre videoopptak ved oppløsninger på opptil 720p(1280x720 piksler).

Coolpix S1200pj blir å finne i butikkhyllene fra 22. september med en veiledende pris på kr. 3690,- i fargene svart og rosa.

Les også: Nikon blir tøff

Les også: Kompakte superzoom fra Nikon

annonse