NyhetSuperenkel superzoom

Enkelt og greit folkekamera

Canon PowerShot SX150 IS er mye for pengene

Det var ikke bare Ixuser Canon lanserte i går, men arbeidsdagen har tross alt bare så mange timer, så vi rakk dessverre ikke å skrive noen sak om billigkameraet som også gjorde sin debut i går, nemlig Canon PowerShot SX150 IS. Det fikk pent vente til i dag, men vi har ikke glemt det av den grunn, og det burde nok kanskje heller ikke du gjøre.

Den lille tassen har nemlig øyensynlig litt av hvert å by på i forhold til prisen, som ser ut til å lande på kr 1999,- i Norge, veiledende. Canon har imidlertid en tendens til å lgge sine "veiledende" priser et godt hakk over realistisk nivå, så man vil nok kunne få SX150 IS i butikken for en langt lavere sum noen måneder etter at de første eksemplarene dukker opp i oktober.

SX150 IS kan som navnet antyder tilby IS, det vil si bildestabilisator, og foruten det har det 12 x zoom med tilsvarende 28 mm som største vidvinkel, og 336 mm som maksimal tele. Blenderverdiene blir f/3.4-5.6, noe som ikke akkurat er grensesperengende, for å si det mildt, men det er heller ikke urimelig å finne i et typisk billigkamera.

Bildebrikken er en 14 megapikslers CCD, skjermen blir på 3 tommer (7,6 cm) og får en oppløsning på 230 000 bildepunkter.

SX150 IS er et typisk altmuligkamera for en rimelig penge, og skal kunne brukes til det meste for ferieknipseren med et begrenset kamerabudsjett. Videoopptak i 720p er i boks, likeså makrofotografering helt ned til 1 cm avstand til motivet. Ansiktsgjenkjenning er også å finne i SX150 IS, og siden kameraet bruker AA-batterier, som man får kjøpt omtrent hvor som helst i verden, kan det også brukes på langtur. Med alkaliske AA-batterier får man 110 bilder per batterisett, mens man med Ni-MH-batterier skal klare 320 bilder før de må lades igjen.

Er det et lommevennlig kamera du er ute etter, må du imidlertid sannsynligvis se på et annet kamera, for eksempel en Ixus. SX150 IS er over fire og en halv centimeter tykk, så i en skjortelomme vil det bule ganske drøyt. Vekten er for øvrig 306 gram, og det burde ikke by på problemer å ta mjed i håndbagasjen.

Les også
Canon EOS 650D: Et nesten komplett kamera
Les også
Gled deg til disse kameraene i desember
Les også
Fujifilm FinePix X10: Et helt unikt kompaktkamera
Les også
Panasonic TZ20: Superzoom får plass i lomma
Les også
17 nye kameraer kommer i september
Les også
Projektor og kamera i ett
Les også
Canon lanserer Ixus 1100 HS
Les også
Casio EX-ZS100 er et rimelig kamera for lange reiser
Les også
De 5 mest populære kompaktkameraene
annonse