Til hovedinnhold

Digital kikkert med 3D HD-video

Sony har ikke mistet evnen til å overraske

Nei, det du ser nedenfor er IKKE Sonys første romskip. Det er ikke et romskip i det hele tatt, faktisk, men derimot en av de to nye digitale kikkertene de nettopp lanserte på et arrangement i Rutland.

De to kikkertene, DEV-3 og DEV-5, er essensielt frontdelen av Sonys 3D-videokamera TD10E, satt inn i en kikkertaktig holder. Legg til litt elektronikk, og du har en digital kikkert som kan ta opp 3D-video i 1080i, og vanlig 2D-video i 1080p med 50 bilder per sekund (60 i USA). Kikkertene kan tilby opptil 10x optisk zoom, med blender f/1.8-3.4, og i tillegg kan DEV-5 også zoome digitalt opp til 10x.

Og når det er sagt har du sikkert også tippet at det ikke er et optisk bilde kikkertene viser deg, men et elektronisk et. Oppløsningen i søkeren sies å være sånn omtrent på nivå med den man finner i Sony SLT-A55.

Bildebrikkene som sitter i kikkertene er av Exmor R CMOS-typen, og er bakbelyste, som vanlig fra Sony. Takket være disse bildebrikkene kan kikkertene også ta opp stillbilder med 7.1 megapiksler oppløsning, men pussig nok bare i 2D. Stillbilder i 3D er ikke støttet.

En annen pussighet er at utseendet og målgruppen til tross, er ikke de to nye kikkertene spesielt tettet for vær og vind.

Begge kikkertene er utstyrt med optisk bildestabilisator, men bare DEV-5 er utstyrt med GPS som kan geotagge bildene. Både DEV-3 og DEV-5 får imidlertid støtte for både SDXC-kort og Sonys egne Memory Stick Pro Duo-kort.

Om, og i så tilfelle når kommer til Norge er ikke kjent, men prisene sies å ligge på rundt $1400 for DEV-3 og $2000 for DEV-5.

annonse