Til hovedinnhold
NyhetIxus-toppmodell får ekstra lang zoom

Canon lanserer Ixus 1100 HS

Ixus-seriens nye flaggskip får foldeobjektiv med 12x zoom

I dagens lansering var en av hovednyhetene at Canon oppdaterer sin toppmodell i Ixus-serien. Denne serien består av kompaktkameraer som skal kombinere både god ytre design og forholdsvis god bildekvalitet, og Ixus 1100 HS som ble lansert i dag skal i følge Canon ikke være noe unntak.

Ixus 1100 HS er Canons første kompaktkamera med foldeobjektiv, det vi si et objektiv hvor man for å spare plass benytter et prisme som bryter lyset på en slik måte at man kan bygge store deler av objektivet sidelengs inni kamerakroppen i stedet for å la den stikke ut fra den, som man ellers må. Med Ixus 1100 HS har Canon benyttet seg av denne teknikken for å kunne gi kameraet hele 12x zoom, tilsvarende 28 - 336 mm ved fullformat, og likevel beholde kameraet smalt. De har riktignok ikke gått helt av skaftet, og de viktigste linselemenentene i objektivet er plassert på tradisjonell måte, og tar imot lyset før prismet får det og sender det videre til de mindre kritiske delene av optikken.

Skjermen er på hele 3,2" (8 cm) og er berøringssensitiv. Man kan for eksempel utnytte dette ved å berøre skjermen der det man ønsker å ta bilde av befinner seg, og kameraet vil da forsøke å holde fokus på det objektet, selv om det beveger seg rundt i bildet. Merker man ikke motivet selv, vil kameraet kunne forsøke å gjette seg frem til hav som er motivet. Ansikter ser ut til å prioriteres, men finnes det ikke ansikter i bildet kan kameraet velge ting som har mye detaljer, er lysere enn omgivelsene, eller er i bevegelse.

Canon har beholdt oppløsningen på 12 megapiksler og ikke latt seg friste til å øke antallet megapiksler på bildebrikken på 1/2.3 tomme, og godt er det. Blenderverdiene er f/3.4-5.9, så her må det lyset man har tas godt vare på, noe den bakbelyste CMOS-brikken heldigvis gjør.

Av andre nyheter finner vi en forbedret bildestabilisator og forbedret eksponerinsgautomatikk og motivprogram. Batterikapasiteten oppgis til 170 bilder per batterilading, noe vi synes er ALT for lite. Canon har også spart på tykkelsen ved å gi kameraet separate luker for batteri og minnekort, i stedet for den felles luken som hittil har vært vanlig.

Canon IXUS 1100HS kommer for salg i oktober og veiledende utsalgspris er kr 3.499,-.

Les også: Liten og søt Ixus

annonse