Til hovedinnhold
NyhetNikon blir tøff

Nikon Coolpix AW100

Nå har også Nikon meldt seg inn i klubben med tøffingkameraer.

Et av kompaktkameraene Nikon lanserte i går, på pressekonferansen vi liveblogget fra, var AW100, et vanntett og slagfast kompaktkamera.

Nikon har ikke tidligere kunnet tilby et kamera i denne klassen, som flere av deres konkurrenter dermed har fått ha "i fred". AW100 har imidlertid spesifikasjoner som føyer seg pent inn i rekken av konkurrentenes bidrag. vanntett ned til 10 meters dyp, slagfast for støt ved fall opp til 1,5 meters høyde, og toleranse for kulde ned til -10 grader celcius er temmelig normalt i kameraer av denne typen.

Om du skulle finne på å benytte kameraet utendørs i denslags temperaturer, enten det nå er under eller over vann, bør du ha på deg hansker, og nettopp med det for øye har AW100 fått muligheten til å betjene kameraet ved hjelp av å vippe på det. Funksjonen kan slås av og på ved hjelp av en knapp på siden.

En tretommers skjerm med 460 000 bildepunkter er imidlertid mer enn de fleste konkurrentene kan tilby, og det er også en CMOS-bildebrikke med 16 megapiksler. Videoopptak på 1920 x 1080 med 30 bilder per sekund er også bedre enn de fleste tilbyr i denne klassen. GPS finner man både i AW100 og en del andre vanntette kameraer, men der AW100 troner alene, så vidt vi har kunnet bringe på det rene, er at det ved hjelp av en enkel adapter kan benytte filtre med 40,5 mm diameter.

Skjønt, HELT ordinær er GPSen på AW100 ikke. I motsetning til de fleste lignende kameraer med GPS kan den lagre posisjonen hvert minutt og lagre den i loggen, slik at du ender opp med sporet du har beveget deg i og kan se det på kartet senere. kameraet har også innebygget kart og kompass, begge av den elektronisk typen, naturlig nok.

AW100 stiller med en 5x zoom som tilsvarer 28-140 mm, med en blender på f/3.9-4.8. Som vanlig med foldeoptikk er det heller dårlig blender ved vidvinkel, men ikke så aller verst ved tele. Maksimal ISO er 3200, mens minste er 125.

AW100 har leveringsstart i Norge 8. september og får en veiledende pris på kr 2990,-.

annonse