Til hovedinnhold

Men Thunderbolt var ikke død

Intel varsler oppdatering av supergrensesnitt som mangler kunder, produkter og brukere.

Når Apple hoppet av i svingen med ny Macbook uten Thunderbolt, regnet mange med at grensesnittet fulgte Firewire 800 og andre grensesnitt til de evige digitale jaktmarker.

Her er seks ting du må vite om USB-C i de nye Mac-ene» (Cw.no)

Så er det ikke, og det er Intel som melder om en oppdatering av hele standarden.

Vises fram i juni

Neste generasjon Thunderbolt vil bli vist fram under Computex i Taipei i starten av juni, ifølge en invitasjon som har gått ut denne uka.

Thunderbolt er et grensesnitt som er laget for overføring av skjermbilder eller datafiler. Det støtter blant annet samtidig trafikk i begge retninger uten glipp i yteevne. Dette betyr 20 megabit per sekund i gjeldende versjon, eller dobbelt så rask som gjeldende USB 3.1-versjon.

Formatet er grisedyrt å ta i bruk sett opp mot USB-standarden. Derfor har PC-leverandører som sliter med en produktgruppe i motvind ikke tatt i bruk standarden. Thunderbolt har bare økt prisen uten stor nok effekt. Kun premium-PC-er med Windows og Mac har hatt grensesnittet.

Hva som ligger i neste generasjon Thunderbolt fra Intel er det ikke sagt noe om, ei heller om det kommer noen store fysiske endringer i selve grensesnittet, skriver PC World US.

Drives av Windows 10?

For Intel handler det om å integrere mest mulig funksjonalitet og grensesnitt på brikkene de produserer. Det er ventet at det vil komme annonseringer om nye slike integrerte brikker som en del av Thunderbolt-annonseringen.

Spekulasjonene knyttet til økt hastighet er bare en del av forventingene til annonseringen. Intel har sagt at de øker hastighetene når behovet melder seg, men at de regner med opptil 50 gigabit per sekund som maksimal hastighet.

Det som kan tilsi at det vil komme økt hastighet for neste Thunderbolt kan ligge i at Windows 10 blant annet vil støtte nye formater som 8K-video. Selv om det hverken er TV-er eller monitorer som støtter formatet, kan økt kapasitet for Thunderbolt gi formatet en fordel mot konkurrerende signalstandardkabling for super-HD-oppløsning.

Den nye USB-C-standarden kan brukes til «alt»:
Blir USB-C Thunderbolt og Lightnings endelikt? » (Cw.no)

Denne dokkingen gir mange flere porter til bærbare Mac-er:
Thunderbolt-dock med 4K HDMI-støtte » (Cw.no)

annonse