Nyhet

Nå kommer MacBook-utvidelsene

Stilig USB C-hub gjør innadvendt MacBook mer utadvent.

Liten og lett, det liker vi – men mister vi noe når tilkoblingspunktet (i entall) i Apples nye ultra-bærbare kun er én USB C-port?

Klart konsept

Konseptet i nye MacBook er tindrende klart: Ta bredden av et normalt laptop-tastatur og la dette drive skjermstørrelsen. I dette tilfellet 12 tommer. Minimér alle innvendige komponenter, inkludert tilkoblingsporter.

Maksimér deretter batterilevetid ved å ha en strømgjerrig prosessor som overflødiggjør vifter, og fyll alle kriker og kroker i kabinettet med batterier. Antakelig er plassen så komprimert at om du skulle finne på å slippe en MacBook i akvariet, kommer det knapt en luftboble opp.

Foto: Nonda

Symmetri

Men ja – kun én USB type C-port gir strøm til maskinen, og fungerer samtidig som innfallsport for eksternt tilbehør basert på tradisjonell USB eller liknende. USB-C er en helt ny standard som har den unike fordelen at selve kontakten er symmetrisk - du kan ikke sette den inn feil vei.

Holder Apple batterilevetiden de oppgir (noe de faktisk har god statistikk på), frigjøres faktisk porten til eksterne enheter som en minnepinne, men du vil fort trenge en adapter. Noen kloke hoder i USA og Tyskland har observert dette fenomenet, sett et behov og svingt seg rundt.

Hub+

Resultatet er Hub+, en liten USB C-hub som ikke bare kan lade MacBook-en via pass through, men i tillegg også tilby 1 SDHC-kortleser, 1 mini DisplayPort (mDP 1.2 video ut, 4k ved 60Hz), 3 USB-A-porter, en ekstra USB-C port pluss et innebygget LiIon-batteri som kan lade en iPhone.

Foto: Nonda

Den er ikke større enn at den får plass i en bukselomme eller håndveske, og takket være elegant finish i solid aluminium passer den glimrende til Apple-looken.

Som så mange andre gründer-prosjekter erogså Hub+ et Kickstarter-prosjekt og venter på din finansiering. Det vil si: Målet er allerede nådd og vel så det - nå er det strekke-målene som gjelder, og en backing av dette prosjektet skulle ikke innbære større risiko enn det som knyttes til å faktisk få det praktisk realisert.

Finansiering

Pris fra 79 dollar. Ulike farger tilgjengelig, inkludert sølv og gull (flere kan bli tilgjengelig etter hvert). Verdensomspennende utsendelse er estimert til juli måned.

Les mer om prosjektet hos Nonda her. Du kan delta ved å gå til Kickstarter her. Sjekk også ut en promo-video på CW.no.

Her er seks ting du må vite om USB-C i nye MacBook » (Cw.no)

Les også: Porsche med USB-C-disk som matcher nye MacBook » (Cw.no)

Les også
Apple MacBook (2016): Nå strekker dere strikken vel langt, Apple
Les også
Her er den nye superporten som kommer i din neste PC
Les også
Men Thunderbolt var ikke død
Les også
– Apple skal lansere ny iMac og MacBook
Les også
Apple MacBook: Jo, vi trenger flere porter, Apple
Les også
– Nye MacBook Retina er umulig å reparere
Les også
Apple MacBook Pro Retina 13 (Tidlig 2015): Nye MacBook Pro har rå ytelse og kvaliteten vi forventer
Les også
Google: – USB-C kommer snart til Android-mobiler
Les også
Dette er Googles nye og kraftigere Chromebook Pixel
Les også
Dette er de nye MacBook Pro og Air-maskinene
Les også
Den nye Macen har wow-faktor så det holder
annonse