Tek.no

Nyhet

Spennende brukergrensesnitt i 3D

Vegard Ottervig
24 Jan 2011 10:28

Panasonic er i aller høyeste grad med på 3D-notene, og viser frem sitt nye, intuitive og fullt funksjonelle brukergrensesnitt i 3D. Grensesnittet er utviklet av et lite team i Cupertino i California, med senioringeniør Yue Fei og den grafiske designeren Jae Jung i spissen.

Brukergrensesnittet består av elegante animasjoner og navigasjon som er enkel å forstå og håndtere. Man vil i tillegg til å oppleve en sømløs kontroll over film og musikk også kunne se historikken av sine valg lengre bak i bildet.

Navigering skjer via en fjernkontroll som kun kan styres via tommelen. Panasonic har fjernet alle unødvendige knapper og står kun igjen med en trykksensitiv flate hvor man kan benytte tommelen til å trykke eller bli dratt i ulike ønskede retninger.

Levende bilder sier mer enn ord, og vi anbefaler å ta en titt på denne lille smakebiten fra CES 2011:

Ideell for fly?

Yue Fei og Jae Jung forteller videre at denne teknologien kan være ideell for underholdning på fly. Ved å ha en liten skjerm på baksiden av flysetet foran seg, kan man få brillefri 3D med Panasonics tredimensjonale brukergrensesnitt. På grunn av skjermens lille størrelse, vil den passe godt til nettopp brilleløs 3D-visning.

Panasonic har blant annet vist frem et eksempel der man ser flyets reise representert med flott grafikk og interaktive funksjoner (se bildet øverst i artikkelen), og dette kommer i tillegg til vanlige funksjoner som å kunne se filmer og lytte til musikk. Fei påstår at de kun har brukt noen få måneder på prosjektet, men likevel ser det imponerende ut.

Hvorvidt dette brukergrensesnittet noensinne vil bli tilgjengelig er ennå for tidlig å si. Verken Fei eller Jung later til å vite det, og sier at jobben deres kun er å konseptualisere. Det er likevel interessant at Panasonic valgte å vise frem denne teknologien som en viktig attraksjon på CES 2011.

(Kilde: Home Cinema Choice)

Les også
Ett skritt nærmere ekte 3D
Les også
"Smarte" enheter vil nå 230 millioner innen 2014
Les også
Syk brillefri 3D-teknologi
Les også
– Aktiv lukker-3D helsefarlig
Les også
Første portable 3DTV
Les også
3D-TV – spørsmål og svar
annonse

Les også