Nyhet

Første portable 3DTV

Det skal være smått, tredimensjonalt og mobilt. Dette er egenskaper som er i vinden for tiden med tanke på veksten og utviklingen av smarttelefoner og 3D-teknologi. Michley/Tivax kombinerer disse elementene og er de første på banen med portable 3DTV-er.

På CES 2011 viste de frem den mobile 3DTV-en MiTV3D7 og kodekretsen MiTV-3D-C201. Den syv tommer store MiTV3D7 er brillefri, har en LCD-skjerm med oppløsning på 800x480 og 40 graders innsynsvinkel. Man kan også se 2D-materiale konvertert til 3D på den lille TV-en.

MiTV-3D-C201 er som nevnt en kodekrets og skal gi PC-brukere muligheten til å motta og se 3D-innhold og konvertert 2D-materiale på PC-en, såfremt datamaskinen har 3D-muligheter. Man må ha 3D-briller til dette, og hva slags type kommer an på PC-skjermen man har. Dette blir et billigere alternativ for å oppleve 3D, men ifølge Tivax skal kvaliteten være like god som på vanlige 3DTV-er.

Priser og tilgjengelighet er ennå ikke tilgjengelig, men ettersom det er snakk om 3D-teknologi i smått og mobilt format, noe som fremdeles er relativt nytt, vil prisen antakelig bli høy når eller om disse enhetene dukker opp på det norske markedet.

(Kilder: Electronic House, Tivax)

Les også
Vift med hendene for å kontrollere TV-en
Les også
Spennende brukergrensesnitt i 3D
Les også
Japan elsker 3D
Les også
Disney satser på 3D
Les også
Enormt beist
Les også
Sharps nye vidundere
Les også
Samsung og Dreamworks i 3D-samarbeid
Les også
LG viser også 3D-muskler
Les også
Salg av 3D-TV raskere enn HDTV
annonse