Til hovedinnhold

Nå er googling enkelt på S60

Mangler du blyanttast fungerer ikke Google-søket på mobilen din. (Skjermskudd: Allaboutsymbian.com)

Nå kan du google rett fra hvilemodus på S60-telefonen din. Google har nemlig lansert en ny søkeapplikasjon til smarttelefoner med dette operativsystemet.

Google-programmet utnytter S60-telefonenes såkalte aktiv hvilemous, som gir deg oversikt over kalender, Wi-fi-tilkobling og annet uten at du trenger å gå inn i selve menyen. Programmer og funksjoner i aktiv hvilemodus har vanligvis vært Nokias egne.

Vi har tidligere sett forsøk på Google-søk rett fra hvilemodus på Samsung I550, men dette var kun en link til Google på internett. Den nye løsningen lar deg skrive inn søkestrenger rett i hvilemodus. Når du har skrevet inn det du vil søke etter, åpnes nettleseren og viser deg resultater.

Fungerer ikke med alle S60

Ulempen med programmet er imidlertid at du er nødt til å ha en telefon med en blyanttast eller en ctrl-tast for å ta i bruk søkefunksjonen. Søkevinduet kan nemlig bare åpnes med denne tasten, skriver All about Symbian. Det er det en del S60-telefoner som ikke har og dermed er ekskludert, blant andre Nokia N82.

En annen ulempe med Google-søket er at det automatisk vil åpne den innebygde nettleseren, og ikke kan stilles inn til å bruke for eksempel Opera Mobile om du foretrekker det.

Google-søk til S60-telefoner skal ifølge All about Symbian lastes ned fra Googles nettsider, men det ser ikke ut til å være tilgjengelig via de norske nettsidene til søkegiganten.

(Kilder: Engadgetmobile.com, Allaboutsymbian.com)

annonse