Til hovedinnhold

Magisk Symbian i 2010

Nokia har allerede varslet en fornying av det mye brukte operativsystemet. På planen står blant annet flertrykkstøtte og en forenkling av hele systemet, med færre varsler og spørsmål underveis. 

Nå har Nokia sluppet en liten sniktitt på det nye systemet. Foreløpig er det kun snakk om noen få skjermbilder, men det gir et inntrykk av hvordan fremtiden ser ut for finnene. Berøringsskjermer, i motsetning til dagens trykksensitive skjermer, er nok noe mange har ventet på fra den kanten. I tillegg skal grensesnittet være tre ganger raskere enn det raskeste man finner på dagens heftigste Symbian-baserte telefoner. Rullehastighet i menyene øker fra 15 bilder i sekundet til 60, noe som burde gjøre hele bruksopplevelsen betydelig bedre. 

Raskere arbeidsflyt

For å gjøre systemet enklere har Nokia fjernet intet mindre enn 350 forskjellige varsler og spørsmål, slik at arbeidsflyten skal forstyrres minst mulig. Det loves at antall skjermtrykk som skal til for å aktivere ulike funksjoner i telefonen skal gå betydelig ned, og Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo omtaler det nye systemet som "magisk". Nettleseren skal også bli vesentlig bedre, og sider skal vises enda raskere med bedre støtte for ulike typer aktivt innhold.
Foreløpig har vi ikke fått se så mye mer enn bilder, men det hele ser spennende ut. Ut fra det vi har sett kan det se ut som om nye Symbian henter mye inspirasjon fra Nokias nykommer, Maemo 5 som fins i N900, som du forøvrig kan se video av her

(Kilde: Engadget)

Les også
Se bilder av Nokia N8
Les også
Symbian og Snapdragon fra Nokia
Les også
Se Symbian^3 på video
Les også
Symbian er åpen kildekode
Les også
Ny Symbian-plattform i år
Les også
Nå er googling enkelt på S60
Les også
Kjør Windows-programmer i S60
annonse