Til hovedinnhold

Sjekk hvor vennene dine er

Programmet lar deg se kontaktenes status.

Nokia Betalabs har lansert en ny chattetjeneste som tar i bruk lokasjonsinformasjon. Tanken bak tjenesten er at du skal kunne se hvor vennene dine befinner seg, eller sjekke om noen du kjenner er i nærheten av der du er.

Programmet heter Nokia Chat, og snakker med telefonlisten på telefonen din. Dermed slipper du å forholde deg til MSN-adresser og andre e-postadresser du uansett ikke går rundt og husker i hodet ditt.

Viser hvor du er

Nokia Chat lar deg også lagre landemerker, slik at du kan angi om stedet du er er hjemme, på jobb, på puben eller lignende. Dermed kan du i teorien sjekke om noen av vennene dine sitter på puben, og selv ta turen dit i visshet om at noen du kjenner er der.

Du trenger ikke GPS på telefonen for å bruke programmet, men GPS-telefoner kringkaster nøyaktig posisjon, og er dermed mer nøyaktig til å angi hvor du befinner deg. Det er også verdt å merke seg at du kan deaktivere kringkasting av hvor du befinner deg.

Men hvem skal bruke det?

Problemet med nye chattetjenester som dette er imidlertid at det er vanskelig å få folk til å hive seg på en ny tjeneste når de er vant til å bruke for eksempel Windows Live Messenger. Dessuten fungerer det bare på Nokias S60-telefoner, så foreløpig forutsetter det at vennene dine også har slike telefoner. Så da er spørsmålet: Hvem kommer egentlig til å bruke Nokia Chat?

Programmet fungerer kun med S60-telefoner, det vil grovt sett si telefoner i N-serien og E-serien, og en del andre. Du kan laste det ned fra Nokias hjemmesider.

Nokia Chat er foreløpig kun i betautgave, så det kan være at det er feil og bugs i programmet. Utviklerne ønsker seg også tilbakemeldinger på programmet. Om du har testet det, kan gi tilbakemeldinger på Nokia Betalabs' nettsider. Der kan du også se en video som forklarer programmet.

(Kilder: nokia.com)

Les også
Snu av ringelyden gratis
Les også
Nokia N-gage
Les også
Nå er googling enkelt på S60
Les også
Finn skattene i skogen
annonse